În ultimele decenii, observațiile, cercetările și adaptările la locuințe moderne ne-au arătat care sunt cele mai bune saltele și perne pe care să le folosim în funcție de poziția în care tindem să dormim, de diversele probleme de sănătate, de pozițiile și condițiile predominante în care ne petrecem ziua. Aspectul confortului psihic a fost însă mai puțin luat în considerare, iar un somn bun fără o stare bună, liniștită, nu prea se poate.

Inițial folosite pentru liniștirea copiiilor, pentru stările de anxietate ori diverse afecțiuni care țin de psihic, păturile cu greutăți au început să îți croaiscă acum drum în orice gospodărie care află de beneficiile lor. Pentru că nu trebuie să aștepți până dezvolți/ sau se agravează o problemă pentru a interveni. Prevenție, nu tratament, nu-i așa?

Aspectul este unul clasic, cine doar o privește nu vede neapărat vreo diferență
Aspectul este unul clasic, cine doar o privește nu vede neapărat vreo diferență

Ceea ce face aceste pături/ pilote deosebite este faptul că, în locul umpluturii de bumbac, fulgi etc, sunt mărgele, peleți sau alte materiale mici, distribuite în mod egal pe întreaga suprafață. Rezultatul este un sentiment liniștitor, ca de îmbrățișare, menit să reducă nivelul stresului, „foiala” și starea de agitație. Sunt disponibile în o varietate de materiale pentru husă (de multe ori detașabilă, pentru a putea fi curățată mai ușor) și varietăți de preferințe în funcție de tipul de somn, gradul de încălzire dorit ori greutate a păturii.

Țineți cont de propria greutate atunci când alegeți o astfel de pătură. De exemplu, pentru anumite modele, se recomandă o pătură de 7 kg pentru persoanele care cânăresc între 50 și 79 de kg. Pentru cineva cu o greutate mai mică/ mai mare, și greutatea recomandată a păturii în sine se modifică.

Comments to: Pături cu greutate

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *