Nicăieri nu e ca acasă. Cel puțin așa vrem să credem cu toții, dar este oare adevărat? Îmi place ca după o zi obositoare sa ma intorc acasă, intr-un loc luminos, ordonat unde sa mă pot relaxa, nu intr-un spatiu aglomerat și încărcat cu lucruri inutile. Jucăriile copiilor imprastiate in toată casa, mormanele de rufe, vasele și praful îmi creează un disconfort și îmi afectează starea de spirit. Casa ar trebui să fie sanctuarul nostru; locul în care să evadăm și să ne relaxăm. Primul pas pe care l-am făcut pentru a crea acest loc a fost să aleg un interior minimalist.

Stil de viață minimalist

Stilul minimalist presupune un spațiu aerisit, luminos cu accesorii puține și de efect, în plus este un stil care nu se va demoda pentru că este mai mult despre un stil de viață simplu și mai puțin despre tendințe. Mi-am dorit o casa în care să mă simt bine, să fie funcțională și să răspundă atât nevoilor mele cât și ale familiei mele

Așteptări și dorințe

  • Spațiu de joacă – pentru copii și adulți! Vreau să fac yoga pe podea, să construiesc circuite de masini și turnuri uriașe alături de copiii mei și să am un spațiu destinat petrecerii timpului alături de prieteni.
  • Ușor de întreținut. Nu sunt o persoană ordonată din fire și nici nu pot spune că îmi  place să fac curățenie. Am nevoie de o locuință în care pot întreținere curățenie foarte ușor, unde fiecare lucru să aibă locul lui, iar casa să fie ordonată fără prea mult efort din partea mea.
  • Spațiu pentru odihnă si relaxare. Sa găsesti într-o casa cu doi copii mici un loc unde să te poți relaxa și odihni poate fi o adevărată provocare. Am nevoie de un spațiu liniștit, confortabil, unde să îmi pot reîncărca bateriile. 
  • Echilibru între frumusețe și funcționalitate. La fel ca majoritatea oamenilor, vreau ca locuința mea să arate frumos – dar am nevoie ca ea să fie funcțională și practică și să se adapteze stilul meu de viață. Am doi copii mici așa că lucrurile trebuie să decurgă cât mai bine. 🙂

Alegerea stilului minimalist pentru casa mea a fost o alegere inspirată, am o casă primitoare în care mă simt bine și în plus fiind vorba de o locuintă temporara nu am cheltuit nici foarte mulți bani pe lucruri inutile pe care va trebui să le aruncăm în momentul în care ne vom muta.

Comments to: De ce am ales stilul minimalist pentru casa mea?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *