Covoarele sunt o parte integrantă a fiecărei case. Ele ne ajută la decorarea bucătăriilor, camerelor de zi, dormitoarelor sau holurilor și fac instantaneu orice cameră să pară mai  confortabilă. Pe lângă faptul că au o serie de beneficii practice, nimic nu se compară cu senzația picioarelor goale pe un covor moale. De asemenea, cu ajutorul covoarelor putem micșora sau mări vizual spațiul și în plus, acestea completează frumos designul general al camerei. Dacă decizi să schimbi stilul camerei sau să înlocuiești covorul vechi cu unul nou, o poți face fără probleme, înlocuirea lor este foarte simplă.

Sursa: shutterstock.com

Iată cateva avantaje ale covoarelor:

  • curățare rapidă
  • confort pentru picioare 
  • elimină ecoul
  • amortizează căderile
  • protejează podeaua împotriva zgârieturilor
  • împiedică alunecarea

Tipuri de covoare

Atât în magazinele fizice cât și în cele online veți găsi o gamă largă de covoare de diferite tipuri și materiale. Unele dintre ele sunt universale, altele sunt destinate către o locație specifică. Covoarele sunt împărțite în covoare de interior și  covoare de exterior.  

Covoare de interior

Covor rezidențial

Covorul rezidențial este o soluție practică și confortabilă pentru amenajarea pardoselilor, servește atât din punct de vedere al designului, cât și ca un accesoriu funcțional în casă. Cu toate acestea, nu il amplasați în niciun caz în exterior – nu este atât de rezistent la vânt și poate deveni inutilizabil în caz de ploaie.

Sursa: shutterstock.com
Mochetă pentru interior

La prima vedere, mocheta arată ca un covor complet obișnuit pe care îl puteți plasa într-un dormitor, hol, camera copiilor sau bucătărie. Dimensiune acestora poate fi personalizată în funcție de dimensiunea camerei, așadar puteți opta pentru mocheta din perete în perete, pentru ca e o soluție elegantă, practica și face camera să pară mai mare.

Sursa: shutterstock.com
Covor pentru scări

Covoarele concepute pentru scări au o formă specifică și pot fi așezate doar pe  scară. Acestea fac mersul pe scări mai plăcut, iar în caz de accident pot reduce impactul căderii și elimină riscul loviturilor puternice de marginile ascuțite ale scărilor.  

Covoare atipice

Dacă v-ați săturat de amplasarea tradițională a covoarelor, exista și o soluție pentru persoanele mai pretențioase. Covorul PVC, cunoscut sub denumirea de linoleum este potrivit pentru încăperi amenajate pentru toate gusturile și va da o înfățișare nouă interiorului dumneavoastră. Deși unele persoane cred că această tendință s-a epuizat de mult și asociază acest produs cu soluții de amenajare ieftine, acum puteti gasi covoare PVC de calitate cu imprimeuri și culori deosebite.

Covoare pentru exterior

Covoarele exterioare sunt concepute pentru verandă, terasă, ușa de la intrarea sau balcon. Acestea sunt realizate din materiale mai ușor de spălat și pot face față chiar și celor mai solicitante condiții ale mediului exterior. De asemenea, le puteți amplasa chiar și lângă piscină, pentru a reduce riscul de alunecare.

Sursa: shutterstock.com

Materiale

Materiale naturale

Covoarele realizate din materiale naturale sunt foarte moi și confortabile. Ele au o rezistență ridicată la uzură și proprietăți bune de izolare termică. Cu toate acestea, unele tipuri sunt mai pretențioase la întreținere. Cele mai utilizate materiale naturale sunt bumbacul, lâna, iuta și inul.

Materiale sintetice

Covoarele sintetice sunt foarte căutate în principal datorită curățării ușoare și pentru gama largă de culori și modele. Cele mai populare materiale sunt viscoza, acrilicul și polipropilena.

Covoare pentru bucătărie

Atunci când alegeți un covor pentru bucătărie, confortul și aspectul general nu sunt la fel de importante ca proprietățile sale funcționale. Covoarele pufoase cu fire lungi nu sunt potrivite.  

Sursa: shutterstock.com

Covor pentru camera de zi sau dormitor

Puteți amplasa toate tipurile de covoare de interior atat  în camera de zi cât și în dormitor. In ceea ce privește materialele, puteți opta pentru modele realizate din materiale naturale, cât și din materiale sintetice. Dacă vrei să faci camera un pic mai specială, mizează pe forme și modele mai puțin tradiționale.

Covor pentru camera copiilor

Camera copiilor este un spațiu în care siguranta trebuie sa fie pe primul loc. Un covor vă poate ajuta în mare măsură în acest sens. Dacă vă decideți pentru variante mai mici, care nu acoperă întreaga podea, alegeți un covor rezistent și cu aderenta buna, astfel acesta va ramane la locul lui chiar și în timpul jocurilor intense ale copiilor.

Comments to: Cum alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *