Abia atunci când vrei să cumperi scaune noi pentru sufragerie îți dai seama că decizia nu este deloc ușoară – prețurile variază semnificativ, gama de stiluri este aproape nesfârșită și apoi mai sunt și multe aspecte practice de luat în considerare. Am strâns în acest articol cele mai importante aspecte de care să țineți cont atunci cand alegeți scaunele pentru zona de dining.

Hotărăște-te asupra stilului

Vă sugerez să începeți prin a decide în ce stil doriți să amenajați zona de dining – elegant și luxos, aerisit și modern, colorat și contemporan sau altceva.

Cel mai simplu mod de a te decide asupra stilului pe care vrei să-l obții este să faci cercetări pe Pinterest, Instagram, bloguri de design, să răsfoiești reviste și să colectezi cât mai multe imagini cu tot ceea ce îți sare în ochi. Mulți dintre noi suntem atrași de o gamă largă de stiluri, așa că este în regulă dacă imaginile pe care le vei colecta nu vor spune o poveste similară. La final analizează imaginile și încearcă să identifici stilul de interior cu care dorești să mergi mai departe. Odată ce vei știi direcția pe care dorești să mergi, toate celelalte alegeri vor deveni mult mai simple.

Sursa: shutterstock.com

Selectează materialul

Un aspect important de luat în considerare este tipul de material al scaunului – cele mai comune opțiuni sunt țesătura tapițată, lemnul, metalul sau acrilul  – și fiecare dintre acestea are avantaje și dezavantaje.

  • Scaunele tapițate creează adesea un aspect mai formal și pot oferi un confort mai mare. Dacă optați pentru scaune tapițate veți avea ocazia sa introduceți și o pată de culoare în zona de dining. Dezavantajul scaunelor de sufragerie tapițate este că nu se curăță foarte ușor, așa că, dacă aveți copii mici sau animale de companie, poate ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a le cumpăra. 
  • Scaunele din lemn acoperă un spectru larg de stiluri – de la forme tradiționale întunecate și grele, până la modele minimaliste în finisaje de stejar deschis. Indiferent de stil sau de finisaj, scaunele de sufragerie din lemn necesită, în general, puțină întreținere, dar, din cauza materialului dur, acestea pot fi și inconfortabile. Un alt lucru pe care trebuie să-l luați în considerare înainte de a cumpăra scaune de sufragerie din lemn sunt celelalte finisaje din lemn din zona de dining – dacă aveți podele din lemn sau alte piese de mobilier din lemn, trebuie să vă gândiți la modul în care diferitele tonuri vor funcționa împreună.
  • Scaunele din metal sunt mai des întâlnite în spațiile exterioare, dar există o tendință de a le aduce și în interior. Acestea sunt, probabil, scaunele care necesită cea mai puțină întreținere, dar pot părea, de asemenea, „reci” sau „dure” , acesta este și motivul pentru care anumite persoane adaugă perne de scaun. Confortul poate fi, de asemenea, o problemă, așa că asigurați-vă că le testați înainte de a cumpăra un set întreg.
  • Scaunele din acril sunt populare deoarece oferă confort și stil la un preț foarte bun și necesită puțină întreținere. Puteți găsi, de asemenea, scaune de living din acrilic cu picioare din lemn, astfel încât să beneficiați de avantajele acrilului și de căldura lemnului.
Sursa: shutterstock.com

Un alta optiune în ceea ce privește material este ratanul sau răchita, care oferă textură și confort, dar care se poate deteriora ușor, în funcție de calitate.

Una dintre cele mai importante decizii înainte de a cumpăra orice piesă de mobilier este să iei în considerare dimensiunea sau scara. Un mobilier frumos poate părea complet deplasat dacă pare „pierdut” într-un spațiu mare sau dacă domină un spațiu mic.

Măsurați foarte bine zona și asigurați-vă că lăsați suficient spațiu între scaune și în jurul mesei. Nu uitați să măsurați înălțimea de la podea la masă și să luați în considerare înălțimea cotierelor dacă doriți să glisați scaunele sub masă.

Alte lucruri de luat în considerare

Este de la sine înțeles că este importantă calitatea scaunului – în special dacă sunteți în căutarea unor piese care să reziste în timp. Scaunele de dining sunt puse la încercare prin greutatea pe care trebuie să o suporte, așa că trebuie să vă asigurați că achiziționați un model solid și rezistent din punct de vedere structural.

Decizia de a alege un scaun cu brațe sau fără brațe este o altă variabilă. Este o alegere personală dacă doriți să aveți brațe sau nu, și puteți chiar să amestecați modelele alegand scaune de dining cu brațe în capul mesei și scaune fără brațe pe laterale. Scaunele de dining fără brațe ocupă mai puțin spațiu în jurul mesei, precum și mai puțin spațiu vizual.

Comments to: Cum să alegi scaunele de dining potrivite: Ghidul tău complet pentru a face alegerea corectă!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *