Fie că este vorba de o terasă sau de un mic balcon, cu toții visăm la un spațiu în aer liber în care să ne putem relaxa. Așadar, trebuie să folosiți cât mai bine fiecare spațiu al locuinței. Acasă aveți nevoie de confort, dar în același timp aveți nevoie de spații special amenajate pentru a vă relaxa și a vă destinde. Am pregatit pentru voi câteva sfaturi despre cum vă puteți decora terasa într-un mod elegant și confortabil.

Serviți masa sub cerul liber

Să mănânci în aer liber este una dintre cele mai mari plăceri în sezonul cald. De aceea, merită să investești într-un mobilier de calitate, în care te vei simți confortabil chiar și după ore întregi de stat jos. Alegeți forma și dimensiunea scaunelor și a mesei în funcție de spațiul disponibil.

Dacă aveți o terasă mică, vă puteți savura cafeaua de dimineață la o măsuță mică. Alegeți un model care se pliază ușor, astfel încât să o puteți depozita înăuntru dacă este necesar. De asemenea, vă puteți gândi la o băncuță din lemn amplasată chiar lângă perete, astfel veți economisi spațiu.

Joacă-te cu culorile

Spațiile mici sunt incredibil de ușor de înveselit cu mobilier colorat, care poate da impresia unui spațiu mai mare. Nuanțele pastelate și culoarea roșu închis dau un caracter aparte balconului. Culorile naturale cum ar fi verde, gri-maroniu și tonuri calde de teracotă asigură relaxare și armonie. În ceea ce privește materialul, optați pentru mobilier din lemn sau metal.

Alege lumina perfectă pentru cină

O lumină bună este esențială pe terasă. Este cam greu să pregătiți un grătar sau să serviți cina pe întuneric. Puteți folosi lămpi de podea, lanțuri luminoase sau felinare. Dacă pregătești o cină romantică, nu uita de lumânările decorative, acestea te vor ajuta să creezi o atmosferă romantică și plăcută.

Pune accent pe vegetație

Ghivecele cu plante vor crea o atmosferă deosebită. Adaugă câteva plante aromatice, astfel balconul tău va mirosi la fel de bine precum arată. Poți amplasa ghivece de flori de-a lungul balustradei balconului pentru a îndulci priveliștea. Plantele cu flori nu numai că vor înveseli aspectul, dar vor face ca și timpul petrecut pe terasă să fie mai plăcut.

Sfat: Dacă aveți balconul foarte aproape de balconul vecinului, procurați-vă câteva plante înalte, cum ar fi bambusul, pentru a crea un perete natural cu ajutorul căruia veți beneficia de mai multă intimitate.

Alege materiale simple, dar de calitate

Dacă îți dorești umbră poți opta pentru o copertină retractabilă, este practică și are un farmec aparte. Alegerea corectă a textilelor și a materialelor te va ajuta să creezi o atmosferă relaxată. Țesăturile din bumbac sau țesăturile decorative interesante cu un model simplu vor arăta elegant într-un mediu natural. Alege și cateva perne confortabile pentru a completa decorul.

În același timp, trebuie să te gândești și la durabilitate, asadar o saltea, perne și huse de calitate sunt alegerea potrivită.

Nu uita de accesorii

Nu vă fie teamă să experimentați și să dați o șansă combinațiilor de culori și formelor mai puțin obișnuite. Un scaun vechi în stil retro sau un sfeșnic din fier vor da terasei o notă aparte. Fețele de masă și tablourile cu un model interesant sunt, de asemenea, accesorii interesante . Totuși, aveți grijă să nu exagerați cu culorile. Nu vă doriți o terasă încărcată. 

Sfat final: O terasă frumos amenajată are nevoie de o îngrijire și o întreținere pe măsură. La fel ca orice altă încăpere din casă, terasa are nevoie de o curățare regulată. Faceți curățenie de cel puțin două ori pe lună, mai ales dacă o folosiți des.

Comments to: Sfaturi pentru amenajarea terasei

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *