Există foarte multe moduri interesante prin care vă puteți decora zona de deasupra patului, astfel încât să se potrivească cu stilul interior al dormitorului vostru. Iată câteva idei interesante din care te poți inspira!

Tablouri sau lucrări de artă

În mod natural, tablourile sunt una dintre primele idei de styling care îți vin în minte. Și există atât de multe moduri în care poți încorpora tablourile în decorul casei tale, chiar și în dormitor – deasupra patului. Așadar, ia în considerare înălțimea tăbliei patului tău(dacă ai una) și apoi stabilește ce dimensiune de tablou se va potrivi cel mai bine spațiului.

Sursa: shutterstock.com
Cele mai populare moduri de a pune tablouri în dormitor sunt:
  • un tablou mare, centrat deasupra patului 
  • două tablouri de dimensiuni medii așezate unul lângă altul deasupra patului
  • un tablou de dimensiune medie deasupra noptierei
  • perete tip galerie deasupra patului (în imaginea de mai jos).

Există multe posibilități de a integra arta în dormitorul tău. În plus, există atât de multe tipuri de tablouri din care poți alege, printuri fotografice supradimensionate, tablouri abstracte pe pânză,  tablouri personalizate sau chiar textile.

Polițe de perete

O altă idee destul de des întâlnită este: montarea unei polițe sau două pe perete. Acestea pot fi folosite pentru a ține orice, de la plante de interior până la piese decorative și tablouri. Avantajul este ca puteti schimba în mod constant și foarte ușor aspectul dormitorului tău. Așadar, dacă ești genul de persoană care se plictiseste repede de lucruri, montarea unei polițe pe peretele de deasupra patului tău poate fi soluția flexibilă pe care o căutai.

Oglindă

Oglinzile sunt o modalitate excelentă de a face ca un spațiu să pară mai mare. Puteți agăța o oglindă mare centrată pe peretele de deasupra patului, sau folosiți 2 sau 3 oglinzi dreptunghiulare sau câte o oglindă deasupra fiecărei noptiere. Având în vedere gama de forme existente acum pe piață, alungită, rotundă, dreptunghiulară sau arcuită, cu siguranța veți găsi una care să se potrivească spațiului dumneavoastră.

Sursa: shutterstock.com

Tapet

De la tapet cu textură neutră la imprimeuri îndrăznețe și colorate, există atât de multe modele de tapeturi interesante din care puteți alege! Acestea pot adăuga textură și culoare dormitorului. Exista chiar și tapet detașabil, așa că, dacă nu sunteți siguri de ce model să alegeți sau dacă locuiți în chirie, este bine de știut că există și această opțiune.

Sfaturi pentru a selecta tapetul potrivit pentru dormitorul tău:
  • luați în considerare dacă doriți ca tapetul să fie un element important sau un fundal neutru pentru ca celelalte obiecte de mobilier din cameră să iasă în evidență
  • pentru un aspect mai îndrăzneț, un sfat bun este să găsiți un model cu o anumită semnificație, astfel încât să nu vă plictisiți repede de el – veți avea o legătură cu tapetul dincolo de tendințele actuale
  • imprimeurile mai mari sunt o alegere mai bună decât cele mai mici, care pot încărca destul de mult încăperea dacă sunt aplicate pe un perete întreg 
  • pentru un aspect neutru, optați pentru textură în locul imprimeurilor.
Sursa: shutterstock.com

Panouri decorative de perete

Panoul de perete pentru dormitor este o modalitate excelentă de a adăuga interes și textură în dormitorul tău, fără a copleși spațiul cu modele sau culori vibrante. Există foarte multe opțiuni pe piața, atât în ceea ce privește materialul cat și textura și culoarea.

Comments to: Amenajare dormitor: idei pentru a decora spațiul de deasupra patului

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *