De multe ori poate că nici nu ne dăm seama, dar dormitorul este camera în care ne petrecem o mare parte din viață. De aceea, ar trebui să fie amenajat într-un mod în care să ne facă să ne simțim confortabil și relaxați. Probabil că nu este o surpriză faptul că atmosfera din dormitor poate face o mare diferență în ceea ce privește calitatea somnului. Dacă vi se întâmplă des să nu puteți adormi seara și să vă treziți des în timpul nopții, încercați să vă concentrați atenția asupra următoarelor aspecte.

Un pat de bună calitate este esențial

Dacă patul scârțâie de fiecare dată când vă mișcați, se balansează dintr-o parte într-alta, iar salteaua este foarte uzată, nu este de mirare că somnul vostru nu este de cea mai bună calitate. Primul lucru la care trebuie să vă gândiți atunci când amenajați un dormitor nou sau renovați unul vechi, este patul.

Pat cu spațiu de depozitare

Atunci când alegeți un pat pentru dormitor, gândiți-vă și la aspectele practice. La urma urmei, ocupă mult spațiu în dormitor și este păcat ca spațiul de dedesubt să rămână nefolosit. În acest sens, merită luate în calcul paturile cu spațiu de depozitare. În aceste sertarele puteți depozita așternuturi de pat, cearceafuri de rezervă, haine și multe alte lucruri. Având acest spațiu pentru depozitare puteți opta pentru mai puține dulapuri, astfel puteți face din dormitorul vostru o cameră mai aerisită.

Gândiți-vă la umbrire

Creierul uman se poate relaxa cel mai bine într-un mediu liniștit și întunecat. Dacă încercați să adormiți într-o încăpere luminoasă, poate dura mult mai mult timp. De aceea, merită să aveți perdele sau jaluzele de bună calitate în dormitor pentru a vă asigura întunericul perfect. Depinde de preferințele voastre ce metodă pentru umbrirea ferestrelor veți alege. Jaluzelele sunt o soluție practică, mai ales cele de exterior, dar dacă vrei ca dormitorul tău să aibă un aspect mai deosebit, draperiile lungi și întunecate sunt o alegere excelentă.

Un dormitor cu personalitate

Dormitorul nu ar trebui să fie o cameră sterilă, cu pereți goi, mobilier alb și lipsit de personalitate. Cei mai mulți oameni se simt mult mai bine într-un mediu confortabil în care se regasesc o varietate de obiecte personale și elemente naturale. Poți pune pe perete o fotografie a familiei tale sau mai multe fotografii mai mici. Folosirea inteligentă a texturilor, combinată cu mobilierul ales cu atenție și cu puțină imaginație poate transforma dormitorul într-un spațiu care sa îți reflecte personalitatea și în care sa te poți relaxa. 

Așternuturi pentru dormitor

Lenjeria de pat joacă un rol important pentru un somn de calitate. Poate ați observat că atunci când aveți cearceafuri și fețe de pernă proaspăt spălate, dormiți mai bine. Așa că nu uitați să le schimbați în mod regulat. Nu ezitați să vă răsfățați cu mai multe perne, dacă acest lucru vă sporește confortul. Dar cel mai important este să vă asigurați că alegeți lenjerii de calitate fabricate din materiale naturale. Cu cât veți avea mai puține materiale sintetice, cu atât mai confortabil vă veți simți.

Iluminatul

Lămpile de podea sunt o alegere excelentă pentru dormitor, deoarece vă permit să schimbați ușor luminozitatea. Puteți crea o atmosferă romantică seara, înainte de culcare, astfel vă pregătiți creierul pentru următoarea activitate – somn. Pe de altă parte, atunci când doriți să citiți, reglați luminozitatea becului pentru a vedea cât mai clar literele . O lampă de noptieră este, de asemenea, un accesoriu practic. 

Comments to: Ce lucruri nu trebuie să lipsească din dormitorul tău pentru a avea un somn bun?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *