Mișcarea este extrem de importantă pentru corpul uman. Indiferent de modul în care alegeți să faceți mișcare, vă deprindeți un obicei bun și folositor pentru sănătatea voastră. Din acest motiv, copiii ar trebui, de asemenea, să fie încurajați să facă cât mai multă mișcare.

Sportul nu este doar pentru a-ți menține corpul într-o formă fizică bună sau pentru a slăbi. Este vorba, așa cum am menționat și mai sus, de a deprinde un obicei prin practicarea regulată a sportului, pentru care corpul tău îți va mulțumi cu siguranță într-o zi. Este deja dovedit faptul că mișcarea sau practicarea unui sport cu regularitate aduce multe beneficii. Fie că este vorba de prevenirea diferitelor boli sau de îmbunătățirea stării generale de sănătate, mișcarea îți aduce zâmbetul pe buze în aproape orice împrejurare. 

Sursa: shutterstock.com

De ce este important sportul pentru copii?

Există mai multe motive pentru care copiii ar trebui să facă sport. În primul rând, este o modalitate de a socializa cu colegii și cu alți prieteni. Datorită acestui fapt, stima de sine va crește și le va fi mai ușor să se adapteze situațiilor noi sau să interacționeze cu persoane mai puțin cunoscute. În plus, exercițiile fizice și sportul sporesc buna dispoziție în mod natural. 

Activitate fizică și sportul aduc multe beneficii copiilor. Printre aceste beneficii se numără creșterea capacității cardiovasculare, sănătatea oaselor, scăderea riscului de obezitate, îmbunătățirea somnului și o mai bună coordonare și echilibru. De asemenea, este o bună modalitate de a reduce activitățile sedentare, cum ar fi privitul la televizor sau jocurile pe calculator.

Sportul este un aspect important în dezvoltarea copiilor din mai multe puncte de vedere, nu doar în ceea ce privește condiția fizică. Adesea, practicarea unui sport presupune să faci parte dintr-o echipă, iar acest lucru permite dezvoltarea abilităților în mai multe domenii. Pe lângă faptul că învață anumite tehnici sportive, copiii își pot dezvolta și anumite abilități folositoare în viață. Practicarea sporturilor de echipă încurajează cooperarea, stabilirea obiectivelor și construirea de relații. A învăța să pierzi este, de asemenea, o abilitate importantă care este adesea descoperită prin practicarea sportului.

Nu obligați copiii

Mișcarea este foarte importantă și folositoare copiilor, dar ei ar trebui să facă propriile alegeri. Presiunea și constrângerea i-ar putea face să deteste anumite activități sportive și să nu mai dorească să le practice în viitor. Prin urmare, oferiți-le posibilitatea de a face propriile alegeri. Dacă un copil încearcă să patineze, dar nu-i place, nu-l forțați să continue doar pentru că i-ați cumpărat patine. 

Sursa: shutterstock.com

Ciclismul poate fi distractiv

Probabil că vă amintiți și voi de momentele în care părinții v-au învățat să mergeți pe bicicletă. Încă nu poți uita roțile ajutătoare și numeroasele căzături prin care a trebuit să treci? Cu toate acestea, nu ați uitat să mergeți pe bicicletă și puteți profita din plin de această activitate și în viața de adult. 

De aceea, ciclismul este un sport atât de recomandat pentru copii. În plus, mai târziu, întreaga familie poate merge la plimbări cu bicicleta, transformând astfel timpul petrecut împreună în experiențe minunate.

Sursa: shutterstock.com

Jocurile cu mingea nu se demodează niciodată

Încă de mici, copiii iubesc mingile și, probabil, toate jocurile care se practică cu ele. De aceea ar trebui să li se dea posibilitatea să joace fotbal, baschet sau orice altă activitate sportivă cu mingi. Pe lângă faptul că se vor distra de minune își vor consuma și energia într-un mod natural și plăcut, lucru apreciat de toți părinții.

Comments to: Importanța sportului in dezvoltarea copiilor

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *