Dacă sunteți în căutarea unui birou pentru copii, fără îndoială vă doriți să alegeți cea mai bună variantă pentru copilului dumneavoastră pentru a-l ajuta cât mai mult în educația sa. Dar acest lucru poate fi o decizie destul de dificilă cateodata, deoarece există o gamă foarte variată atât în ceea ce privesc dimensiunile cât și materialele. Mai jos veți găsi câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați biroul perfect pentru copilul dumneavoastră.

Vârsta și dimensiunea copilului 

În primul rând, vă recomand să alegeți un birou care să fie adecvat vârstei și dimensiunii copilului dumneavoastră. Știu, s-ar putea să doriți să cumpărați un birou  pe care copilul să-l folosească ani de zile. Dar, în mod realist, trebuie sa fiți conștienți că va trebui să schimbați biroului pe măsură ce copilul dumneavoastră va crește. Un birou pentru un copil preșcolar folosit pentru a colora și pentru a se juca cu plastilina este cu totul diferit față de biroul unui copil de vârstă școlară folosit pentru teme și de biroul unui adolescent care trebuie să fie suficient de mare pentru a servi mai multor scopuri.

Sursa: shutterstock.com

În plus, atunci când alegeți biroul micuțului dumneavoastră, probabil că o veți face fără nicio contribuție din partea lui. Cu toate acestea, un copil mai mare ar putea avea anumite preferințe de care va trebui să țineți cont pentru a vă asigura că veți achiziționa un birou pe care îl va folosi cu adevărat.

Construcția biroului

Când vine vorba de mobilierul pentru camera copiilor, cu toții ne dorim piese de mobilier calitative, bine construite și care să reziste cât mai mult timp. Dacă aveți un copil mic, trebuie să vă asigurați că biroul este suficient de robust pentru a nu se răsturna. De asemenea, verificați dacă are margini ascuțite sau dacă există piese mici care se pot desprinde și pot deveni un pericol de sufocare. În cazul în care copilul dumneavoastră de vârstă școlară folosește biroul pentru diverse activități, un blat lavabil este o idee bună. Iar pentru adolescentul dvs. va recomand un birou mai mare cu sertare pentru depozitare și suficient spațiu pentru calculator și alte dispozitive electronice.

Sursa: shutterstock.com
Confort și aspect

Este puțin probabil ca copilul dumneavoastră să folosească un birou și un scaun dacă nu sunt confortabile. Luați în considerare posibilitatea de a merge împreună cu copilul cu dvs. atunci când achiziționați biroul pentru a vă asigura că înălțimea și lățimea se potrivesc cu dimensiunea lui. Pentru copiii de vârstă școlară, biroul trebuie să fie cu adevărat confortabil deoarece ei petrec destul de mult timp la el pentru a-și face temele. 

Culoarea nu este întotdeauna importantă. Un birou din lemn neutru va satisface probabil nevoile oricărui copil. Cu toate acestea, dacă copilul dvs. dorește un birou colorat, alegeți unul care să se potrivească cu culoarea  și/sau cu tema camerei. Dacă optați pentru un birou colorat, alegeți o nuanță care dă un sentiment de căldură și energie – roșu închis sau galben funcționează bine, în special pentru copiii foarte mici.

Utilizare

Luați în considerare posibilitatea de a achiziționa de la început un birou potrivit pentru activitățile de joacă cat și pentru a face unele activități de învățare. Astfel copilul dumneavoastră se va familiariza de la început cu conceptul de lucru la birou, făcând începutul școlii o tranziție mai ușoară.

Un copil de vârstă școlară care își va folosi biroul în principal pentru activitățile școlare are nevoie de un loc pentru a depozita diferite obiecte cum ar fi pixuri, creioane sau caiete, așa că asigurați-vă că biroul are sertare. Discutați cu adolescentul dumneavoastră despre ce activități intenționează să facă la noul birou. Mulți adolescenți își fac temele pe pat sau la o masă în altă parte decât în camera lor. În acest caz, este posibil ca biroul să fie folosit în principal pentru un calculator sau un dispozitiv de jocuri și este necesar un alt tip de birou decât cel folosit pentru studiu.

Sursa: shutterstock.com
Alte aspecte de luat in considerare

– Asigurați-vă că măsurați bine spațiul pe care-l aveți disponibil pentru birou

– Luați în considerare un birou cu un scaun atașat pentru copiii mai mici, deoarece sunt mai sigure și mai compacte

– Pentru un copil mai mare, un birou cu sertare și cu rafturi oferă spațiu suficient pentru a depozita caietele, cărțile și rechizitele școlare.

Alegerea va fi mai ușoară dacă faceți câteva cercetări online înainte de a merge efectiv în magazin pentru a cumpăra biroul. În acest fel, puteți restrânge domeniul și vă puteți uita doar la cele care corespund specificațiilor dumneavoastră. În plus, dacă veți lua și copilul cu dumneavoastră pentru a-l încerca și pentru a-și da cu părerea despre culoare și stil, vă veți asigura că veți achiziționa biroul perfect pentru copilul dumneavoastră.

Comments to: Cum alegi biroul perfect pentru copilul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *