O cămară curată și organizată te poate ajuta sa ai o dispoziție mai bună? Ei bine, da! Cred că nimănui nu-i place să piardă timpul scotocind prin cămară de fiecare dată când trebuie să pregăteasca micul dejun, cina, sau să împacheteze o gustare pentru birou. Într-o cămară ordonată și bine organizată nu va trebui decât să arunci o privire pentru a găsi ceea ce ai nevoie, fără a simți disconfortul dezordinii sau frustrarea unei cămări dezorganizate. O cămară ordonată vă v-a ajuta să reduceți risipa de alimente și să faceți cumpărăturile într-un mod organizat fără a ajunge în situația de a cumpăra alimente pe care le aveți deja. 

Primul pas – curățenie

La fel ca în cazul tuturor zonelor din casă, ajută dacă începi prin a face o curățenie generală – vei putea elimina toate obiectele nefolositoare sau inutile și vei descoperi tot ceea ce ai depozitat pană acum în cămară!

Sursa: shutterstock.com

Așadar, cum se face curățenia?

Dați jos toate obiectele de pe rafturi și sortați-le. Păstrați doar lucrurile pe care credeți că le veți mai folosi, restul aruncați sau donați. Cu siguranța veți găsi anumite alimente expirate, evident acestea trebuie aruncate. 

Organizează spațiul pe zone

Un mod ușor și logic de a vă organiza cămara este gruparea articolelor „asemănătoare”.

Ceea ce are sens și funcționează pentru tine, nu va funcționa neapărat pentru toată lumea. Personal, îmi place să țin toate articolele de copt împreună, toate alimentele de bază (făină, zahar, etc.) împreună, pastele și alți carbohidrați împreună… Cred că ați înțeles.

Așezați articolele pe care le folosiți cel mai des în față și în centru, astfel încât să fie ușor de accesat. De exemplu, cerealele pentru micul dejun și alte alimente pe care le folosiți zilnic, cum ar fi gustările, le puteți pune la înălțimea umerilor, iar alimentele pe care le folosiți mai rar deasupra sau dedesubt.

Găsește soluții de depozitare care să se potrivească nevoilor tale

Există ceva mai plăcut decât o cămară plină cu recipiente și cutii asortate? Alege soluțiile de depozitare atât în funcție de designul cămării tale, dar și tinând cont de nevoile și preferințele tale. Produsele perisabile le poți păstra în recipiente din plastic transparente, acestea sunt foarte practice deoarece poți arunca cu ușurință o privire pentru a vedea cât de mult a mai rămas din fiecare produs. Există o gamă foarte mare de accesorii și soluții cu ajutorul cărora va puteți stiliza și organiza cămara într-un mod eficient.

Căuta oportunități pentru a economisi spațiu 

Pentru a avea o cămară cât mai funcțională, este o idee bună să vezi dacă există vreo modalitate de a economisi spațiu sau de a păstra cămara cât mai aerisită și ordonată pentru mai mult timp. Cosurile sunt o soluție practică pentru a depozita diferite obiecte de dimensiuni mai mici, care pot crea senzația de spațiu dezordonat și înghesuit. Le puteți folosi pentru a depozita formele de copt, ceaiurile, condimentele, etc.

La final, poți adăuga câteva elemente naturale pentru a crea o atmosferă plăcută. Un bol mare cu fructe, un cos impletit sau câteva prosoape de bucătărie din bumbac, sunt elemente care pot indulci materialele dure din cămară.

Comments to: Sfaturi pentru organizarea spațiului din cămară

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *