Se spune că dacă te trezesti zâmbind în fiecare dimineață înseamnă că ai găsit adevărata fericire. Deși sunt de acord cu acest lucru, trăim într-o lumea modernă plină de responsabilități și termene limită. Viața are un ritm rapid și vine cu o rutină zilnică care te poate epuiza, așadar nu este deloc ușor să te trezești în fiecare dimineață cu zâmbetul pe față. 

În acest articol, o să-ți prezint câteva trucuri de bază pe care le poți încerca, pentru a avea o dispoziție bună în fiecare dimineață. 

Sursa: shutterstock.com
Începe ziua prin a-ți face patul

Știu că nimănui nu-i place să-și facă patul. Există un milion de alte lucruri pe care ai prefera să le faci decât să-ți faci patul. Cu toate acestea, studiile au dovedit că cei care își fac patul dimineața se consideră oameni fericiți.

Să-ți faci patul în fiecare dimineață este o activitate care îți va da un sentiment de împlinire. Încă de la începutul zilei, ai ocazia să spui că deja ai realizat ceva.

Un alt aspect important care trebuie luat în considerare atunci când vorbim despre paturi, este calitatea. Investește într-o saltea bună, care îți va susține greutatea și coloana vertebrală pe parcursul întregii nopți. Un pat de calitate este un ingredient crucial pentru a te trezi zâmbind în fiecare dimineață.

Dimineața ai nevoie de un duș revigorant

Un duș revigorant și tonic te va ajută să începi dimineața într-o notă pozitivă. Un duș rece îți va da energia necesară pentru a face față tuturor activităților zilnice. În plus, apa rece ajută, de asemenea, la îmbunătățirea circulației și îți pune inima în mișcare, iar tu vei fi gata să-ți începi ziua în câteva minute.

Sursa: shutterstock.com
Hidratează-te!

Înainte de a lua ceașca fierbinte cu cafea, ți-ai amintit că trebuie să te hidratezi? Cafeaua deshidratează, așa că nu se pune la socoteală și poate fi chiar cauza durerilor tale de cap matinale.

În schimb, beneficiile unui pahar de apă rece dimineața sunt de necontestat. Poți adăuga și o felie de lămâie, aceasta fiind o sursă excelentă pentru vitamina C.

Vitamina C nu numai că vă va ajuta să vă stimulați sistemul imunitar, dar, în combinație cu acidul citric găsit în lămâie, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți digestia.

Mărește volumul

Studiile au arătat că muzica este o forță motivantă extraordinară. Pune o muzică antrenanta, care te va pune în mișcare. Dă volumul mai tare și mișcă-te în timp ce îți îndeplinești rutina zilnică de dimineață.

Nu trebuie să dansezi, orice mișcare este buna pentru a te asigura că mușchii tăi se întind, se încălzesc și se pregătesc treptat pentru ziua care urmează.

Nu sări peste micul dejun

Știu că nu este întotdeauna ușor, dar chiar ar trebui să încerci să iei micul dejun în fiecare zi. Nu trebuie să fie ceva complicat, un bol de lapte cu cereale sau un iaurt cu musli și fructe proaspete va fi de ajuns.

După cum poți vedea este simplu sa iti incepi dimineata cu zambetul pe buze. Dacă vei reuși să  integrezi aceste sfaturi în rutina obișnuită de dimineață, vei fi unul dintre acei oameni cu adevărat fericiți.

Sursa: shutterstock.com
Alte sfaturi de care să ții cont și pe care să le încerci dacă ai timp:
  • o plimbare de dimineață este esențială
  • practică Yoga sau meditează
  • nu iti verifica rețelele de socializare în momentul în care te trezești
  • un pat de calitate face o mare diferență
  • nu în ultimul rând, săruta-i pe cei dragi înainte de a pleca de acasă.

Să ai o zi exceptională! 🙂

Comments to: Cum să te trezești zâmbind în fiecare dimineață

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *