Una dintre cele mai mari bucurii ale părinților este să le citească celor mici. Fie că este vorba de parcurgerea unei povești cu doar câteva cuvinte sau de a vedea cum cititorul în devenire începe să alcătuiască propoziții, timpul de calitate petrecut alături de cărți vă va aduce cu siguranță multe amintiri plăcute. 

Una dintre cele mai bune modalități de a încuraja copiii să citească cu entuziasm este amenajarea unui colț de lectură confortabil! Iată cateva idei și sfaturi pentru crearea unui colț de lectură confortabil și practic pe care întreaga familie îl va iubi.

1. Alegeți un loc

În primul rând, găsiți un spațiu mic și liniștit undeva în locuința dumneavoastră. Colțul din camera copilului sau din camera de zi sunt locuri ideale pentru a crea un spațiu de lectură pentru copii. Odată ce ați decis unde veți amenaja colțul de lectură, este timpul să vă gândiți cum să separați spațiul. Este foarte important să separați spațiul de lectură de restul camerei. Acest lucru îl va ajuta pe copilul dumneavoastră să rămână concentrat în timp ce citește. Baldachinele, corturile și perdelele sunt modalități simple cu ajutorul cărora puteți realiza acest lucru.

2. Adăugați ceva confortabil pentru ședere

Un pas important pentru a-i încuraja pe cei mici să se piardă în farmecul cărților ore întregi este să le oferiți un loc confortabil pentru a face acest lucru. Adăugați niște pufuri moi și atractive pentru copii sau incearcati un fotoliu de tip „bean bag” pufos. De asemenea puteți opta pentru cateva perne moi supradimensionate sau un fotoliu de lectură pentru copii. 

3. Luați în considerare un spațiu pentru depozitare

În continuare, va trebui să găsiți un loc unde să depozitați și să expuneți cărțile! Alegeți un raft sau o mică bibliotecă, care îi va permite copilului să ajungă ușor și în siguranță la cărți. Dacă nu doriți rafturi, puteți opta pentru un coș mare asezat pe podea și pe care să-l umpleți cu cărți. Este o variantă simplă și practică, iar copilul dumneavoastră va putea identifica și lua cu ușurință cartea pe care și-o dorește.

Sursa: shutterstock.com

4. Fă-l unic si confortabil

Acum urmează partea cea mai  distractivă: să faci colțișorul copilului tău personal și confortabil. Corturile sunt o idee foarte bună și îi fac pe copii să se simtă ca și cum ar avea propria lor ascunzătoare pentru momente de liniște. De asemenea, puteți adăuga câteva animale de pluș, covoare pufoase, pături și perne moi. Cu cât vei reuși să-l faci mai confortabil și mai primitor, cu atât mai mult timp va petrece în el!

Sursa: shutterstock.com

5. Alegeți o lumină caldă

Protejați ochii micuților asigurându-vă că există o sursă de lumină bună, fie de la o fereastră fie de la un corp de iluminat. Lumina caldă creează un mediu calm, senin – perfect pentru a se ghemui cu o pătura și o carte bună!

6. Umpleți-l cu cărți!

Aceasta este partea cea mai frumoasă! Umpleți colțul de lectură al copilului dumneavoastră cu o varietate mare de cărți. Includeți cărți de ficțiune, de non-ficțiune, cărți ilustrate, reviste și atlase. Adăugați cărți care sunt sub, dar și peste nivelul de lectură al copilului dumneavoastră.

Comments to: Cum să amenajezi un colț de citit pentru copii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *