În magazinele online dar și în cele fizice găsiți un număr mare de jucării în diferite culori, modele și cu caracteristici creative. Dar este foarte important să alegeți jucării acreditate pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Acestea sunt în special cele tradiționale din lemn.

Iată 7 motive pentru a alege jucării din lemn:

1. Designul fermecător îi va încânta chiar și pe cei mici

Jucăriile din lemn atrag atenția chiar și copiilor de vârstă mai mică . Au o structură simplă, linii fine și sunt realizate în culori calde. Nu au sunete care să nu mai funcționeze și nici nu au efecte luminoase, care să deranjeze vederea copiilor . În loc să supraîncarce simțurile copilului cu zgomote și lumini, copilul trebuie să își folosească propriul simț al fanteziei pentru a se juca. Jucăriile din alte materiale sunt realizate într-un design mai complicat, cu mai multe funcții și adesea astfel de jucarii îi obosesc pe copii, în special pe cei mici. 

Sursa: shutterstock.com
2. Cumpărându-le, protejați mediul înconjurător

Vrei să ai o casă mai prietenoasă cu mediul? Poți începe cu jucăriile copilului – și, în același timp, să îl învățați pe cel mic să fie responsabil față de mediu. Deși jucăriile din plastic sunt frumoase, acestea au nevoie de mulți ani pentru a se descompune în natură. O jucărie din lemn este fabricată din materiale biodegradabile, care sunt prietenoase cu natura. Acestea sunt reciclabile și mult mai rezistente la șocuri.

3. Siguranță pentru copii

Jucăriile fabricate din diferite materiale au margini ascuțite și se sparg cu ușurință. Și nu este o noutate faptul că cei mici au obiceiul de a băga  totul în gură. Acesta este modul lor de a explora tot ceea ce le cade în mână. Astfel, jucăriile din plastic nu sunt sigure pentru micuții tăi. Jucăriile din lemn sunt mult mai benefice și mai sigure pentru copii noștri. In general, acestea sunt acoperite cu lacuri sau vopsele non-toxice și nu conțin substanțe nocive care ar putea dăuna copilului. Copiii care se joacă cu jucării din lemn se pot concentra mai bine, iar ritmul lor de învățare crește. 

Sursa: shutterstock.com
4. Jucăriile din lemn sunt rezistente

Este posibil să întâlniți jucării din lemn care au fost transmise de la o generație la alta. Copiii aruncă jucăriile, le trântesc și le supun diferitelor socuri. Jucăriile din plastic se pot deteriora cu ușurință, în schimb lemnul este un material puternic care poate rezista unui tratament mai dur.

5. Au un impact pozitiv asupra dezvoltării sănătoase a copilului

Toți părinții își doresc ca copilul lor să se dezvolte într-o direcție corectă. Cu jucăriile din lemn, asigurați dezvoltarea imaginației și creativității copiilor.  Atunci când oferiți unui copil o jucărie simplă din lemn, el o poate explora, poate fi creativ și își poate dezvolta imaginația și creativitatea.  

6. Jucăriile din lemn sunt plăcute la atingere

Fiind un material natural, lemnul este foarte plăcut la atingere. Acest lucru îl face delicat cu mâinile copiilor, care încep să cunoască lumea din jurul lor prin primele atingeri. Jucăriile din lemn sunt atemporale și trezesc un sentiment de nostalgie, arată foarte bine și se potrivesc în orice spațiu de joacă.

7. Jucăriile din lemn antrenează abilitățile motorii fine

Fie că este vorba de coordonare, de luarea deciziilor, de flexibilitate sau de propriul simț al echilibrului: jucăriile din lemn îl pot ajuta pe copilul tău în toate aceste domenii. Copilul se joacă, se distrează și învață lucruri importante pentru dezvoltarea sa intelectuală.

Sursa: shutterstock.com

De exemplu, dacă copilul tău construiește un turn dintr-o grămadă de blocuri din lemn, își dezvoltă dexteritatea. El trebuie să găsească o modalitate de a stivui blocurile de lemn în așa fel încât să nu cadă sau să nu se prăbușească. Acest lucru antrenează motricitatea fină și le îmbunătățește coordonarea.

Chiar și mașinuțele de jucărie făcute din lemn au un efect similar. Astfel de jucării sunt mai grele decât altele, iar copilul trebuie să depună un efort mai mare pentru a face roțile să se învârtă, de exemplu. Acesta este, de asemenea, un antrenament pentru coordonare și forță.

Comments to: 7 motive pentru a cumpăra jucării din lemn

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *