Oglinzile sunt printre cele mai populare accesorii de interior. Ele se diferențiază de restul decorațiunilor interioare prin faptul că nu trebuie să îndeplinească doar o funcție decorativă în casă. De fapt, o oglindă amplasată corespunzător poate fi nu numai un element minunat de decor, ci și un ajutor practic în viața de zi cu zi.

Sursa: shutterstock.com

Atunci când alegi oglinda ideală pentru casa ta, ar trebui să iei în considerare în primul rând tipul, dimensiunea, forma, încadrarea și, nu în ultimul rând, amplasarea acesteia. Așa cum am menționat deja, o oglindă poziționată corespunzător poate face adevărate minuni într-un interior.

Tipul de oglindă

Atât în magazinele fizice cât si în magazinele online vei găsi mai multe tipuri de oglinzi. Există oglinzile clasice de perete, care sunt atârnate că niște tablouri, și oglinzile independente, cu un suport suplimentar sau cu opțiunea de a se sprijini pur și simplu de perete. În ceea ce privește modul de prindere, există și oglinzi adezive, care se atașează de perete cu ajutorul unui adeziv special.

Alte oglinzi interesante sunt, fără îndoială, cele cosmetice. În general, acestea sunt prevăzute și cu alte funcții(oferă o imagine mărită, au sistem de iluminare și de reglare) putând fi așezate pe mobilier sau fixate în perete.

Sursa: shutterstock.com
Dimensiunea și forma oglinzii

Există nenumărate dimensiuni și forme de oglinzi – de la cele de tip mozaic, la oglinzi clasice rectangulare sau circulare, la oglinzi uriașe sau chiar pereți din oglinzi. Nu este un secret că oglinzile pot face magie într-un spațiu. Pe lângă faptul că pot mări vizual încăperea, ele o pot, de asemenea, ilumina într-un mod plăcut.

Rame pentru oglindă

Rama este o parte esențială a oglinzii. Desigur, pe piață puteți găsi și oglinzi minimaliste fără rame, al căror scop este în primul rând de a lumina camera.

În orice caz, când vine vorba de oglinzi cu ramă, puteți alege rame din:

  • Lemn
  • Metal
  • Plastic
  • Sticlă
  • cadre tăiate

Sfat: Atunci când alegi o oglindă și rama acesteia, ține cont de stilul în care este decorat interiorul casei tale.

În timp ce ramele din lemn sunt o alternativă excelentă pentru interioarele rustice sau scandinave, ramele metalice vor completa cu bun gust oglinzile din casele industriale. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unor rame pentru interioare moderne, nu uitați să vă orientați spre rame din plastic sau sticlă.

Plasarea oglinzii

Dacă te întrebi cum să alegi oglinda perfectă pentru casa ta, ar trebui să te preocupi și de locul în care o vei amplasa. Dacă vei reuși să amplasezi oglinda într-un mod corespunzător ea își va găsi o utilitate, fie ea practică sau estetică, în aproape orice încăpere.

Oglindă pentru baie

Aceasta nu lipsește din nici o casă. Ține cont de faptul că trebuie plasata la câțiva centimetri deasupra chiuvetei, astfel încât apa să nu o stropească inutil. Poți alege o oglindă pentru baie cu spațiu de depozitare, iluminare sau cu proprietăți anti-aburire.

Sursa: shutterstock.com
Oglindă pentru dormitor și camera copiilor

De obicei, oglinda plasată în dormitor are în primul rând un rol practic, o poți folosi pentru a-ți  verifica aspectul și ținuta. O astfel de oglindă ar trebui să fie suficient de mare, astfel încât să ai o imagine cât mai clară asupra vestimentației alese. Nu se recomandă amplasarea oglinzilor în dormitor vizavi de fereastră, deoarece nu iti vei vedea decât conturul în reflexie.

Oglindă pentru living

Aceasta este în principal un element de design care poate lumina și mări vizual încăperea. Ar trebui să o poziționezi astfel încât reflexia să fie cât mai plăcută pentru ochi. În mod ideal, ar trebui să vezi în ea elemente naturale sau accesoriile tale preferate. Pe de altă parte, este important să te asiguri că în oglindă nu se reflectă anumite zone mai puțin ordonate.

Sursa: shutterstock.com
Oglindă pentru hol

Holurile sunt în general încăperile cele mai întunecate ale interiorului unei case, iar amplasarea unei oglinzi este o modalitate excelentă de a aduce un plus de lumină. În plus, o astfel de oglindă va avea și un rol practic, îți va servi și ca instrument pentru o ultimă verificare a aspectului sau a ținutei înainte de a pleca de acasă.

Comments to: Cum să alegi oglinda ideală pentru casa ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *