De obicei, ne amenajăm și ne decorăm locuințele pentru a ne adapta unui stil – și apoi alegerile făcute ne dictează rutina de curățenie. Ștergem praful de pe polițe și rafturi săptămânal, iar de pe blatul din marmură chiar zilnic. Dar cum ar fi dacă am gândi procesul invers? Ce-ar fi dacă ne-am amenaja locuințele astfel încât să ne fie mai ușor să facem curățenie?  Dacă obiectivul tău este să ai o casă, care nu necesită foarte mult timp pentru a menține curățenia, iată care sunt alegerile de care ar trebui să ții cont atunci cand o amenajezi. 

Optați pentru mobilier pe picioare

Atunci când cumpărați canapele, comode, măsuțe și orice tip de mobilier, căutați modele amplasate pe picioare. Chiar mai bine, puteți opta pentru dulapuri care se fixează direct pe perete, la o distanță de cel puțin 10 cm de la sol. În acest fel, veți putea aspira sau mătura cu ușurință pe sub mobilă. In plus, puteți investi într-un aspirator tip robot care poate aspira în locul vostru. 

Sursa: shutterstock.com

Alegeți vopseaua potrivită pentru pereți

Pereții ar trebui să fie ușor de curățat, mai ales dacă aveți copii mici sau chiar animale de companie în casă. Cel mai bine este să folosiți o vopsea pe bază de ulei sau să folosiți materiale care pot fi curățate cu ușurință. De ce este important? Pentru că vă îmbunătățiți longevitatea pereților, culoarea și textura acestora. Dacă veți alege o vopsea de calitate de la început, va fi ușor să vă întrețineți pereți curați și veți avea o casă frumoasă și curată pentru mai mult timp.

Alegeți o canapea rezistentă

Atunci când căutați o canapea ușor de curățat, tapițeria face diferența. In acest caz, pielea este o variantă destul de bună deoarece este ușor de curățat. Dezavantajul este că se poate păta destul de ușor, așadar dacă vărsați ceva pe canapea asigurați-vă că ștergeți imediat .

Dacă preferați canapelele din țesătură, alegeți modele din materiale rezistente la uzură și murdărie sau optați pentru o canapea cu huse, astfel încât să puteți spăla husa în mașina de spălat ori de câte ori are nevoie de o reîmprospătare. Luați în considerare faptul că culorile mai închise sunt mai rezistente la murdărie, dar s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune dacă aveți un animal de companie cu blană albă. 

Sursa: shutterstock.com

Renunțați la rafturile deschise

Bibliotecile și rafturile amenajate cu diverse decorațiuni elegante arată foarte bine, dar în realitate, acestea aduna foarte mult praf. In acest caz, vă recomand dulapurile sau bibliotecile cu uși din sticlă, cărțile și obiectele depozitate se vor prăfui mai puțin, iar tu vei putea face curățenie mai rapid.

Alegeți podele cu înțelepciune

Podelele din lemn sau gresie atrag mai puțin praf și sunt ușor de curățat. Puteți folosi și covoare de dimensiuni mici pentru dormitor sau alte spații de relaxare, dar pentru zonele cu trafic, cum ar fi bucătăria și holul folosiți doar gresie sau parchet. Dacă aveți covoare în casă este foarte important să le aspirați frecvent pentru a evita ca murdăria să pătrundă în profunzime. Alegeți modele în culori deschise și din fibre durabile, sunt ușor de curățat și mai rezistente.

Comments to: 5 sfaturi pentru a avea o casă mai ușor de curățat

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *