În cele mai multe cazuri, oamenii poartă ceea ce au la îndemână. Ținutele se repetă în mod constant și de multe ori toată lumea se simte frustrată. Vă recomandăm să vă organizați garderoba astfel încât să nu simțiți că nu aveți în ce să vă îmbrăcați. Iată 4 sfaturi pentru o mai bună organizarea a garderobei:

Se poate întâmpla ca anumite persoane să confunde organizarea garderobei cu curățenia acesteia. Punerea laolaltă a câtorva lucruri nu vă garantează că veți avea o garderobă ordonantă pentru mult timp. Nu contează dacă ai un dulap mare sau unul mic. În ambele cazuri este vorba de o organizare bine structurată. Scopul este de a avea întotdeauna la îndemână tot ce aveți nevoie, de a schimba piesele vestimentare și de a vă simți confortabil atunci când deschideți dulapul sau garderoba. 

Baza este curățarea

Primul pas pentru organizarea unei garderobe este să o curățați în detaliu. Atenție, nu este suficient să alegi doar câteva lucruri! Totul trebuie scos afară. În timpul procesului de curațare, s-ar putea să descoperiți niște piese vestimentare nedemodate de care ați uitat complet de-a lungul timpului. În plus, veți avea ocazia să curățați dulapul sau garderoba de praf și murdărie.

Sfat: Dacă este necesar, vă puteți gândi și la rearanjarea interiorului dulapului, folosiți polițe, cosuri sau organizatoare pentru sertare și dulapuri. 

Sortați lucrurile

Înainte de a începe procesul de sortare, trebuie să vă asigurați că ați triat cu atenție toate hainele. Acest lucru înseamnă să renunțați la toate lucrurile pe care nu le-ați mai purtat de mult timp, fie că vorbim despre piese vestimentare demodate, uzate sau haine care nu vi se mai potrivesc. Rezervă-ți ceva timp pentru această activitate, astfel încât să poți decide în liniște ce să păstrezi și ce nu.

Nu uitați: hainele pe care nu le mai folosiți le puteți dona altor persoane care au mai multă nevoie de ele. 

Întocmiți un plan de organizare

Este important să aveți o idee înainte de a organiza întreaga garderobă . Vă recomand să scrieți planul sau să schițați pe hârtie schema pe care o veți urma. Fiecare lucru trebuie să aibă locul lui, în funcție de cât de des purtați acel lucru. 

Sfat: Puteți să vă organizați garderoba în funcție de tipul de îmbrăcăminte, de culori, de sezoane sau chiar și în funcție de destinația lor: haine de muncă, haine de ieșit în oraș, haine de ocazii elegante, etc.  Astfel îți va fi mult mai ușor să alegi ținutele.

Haine de sezon

Depozitarea hainelor sezoniere în cutii, este o idee foarte bună așa că îți recomand să faci această acțiune de sortare la schimbarea fiecărui anotimp. Hainele voluminoase de iarnă, de exemplu, le puteți depozita in saci vidați. În acest fel vă puteți organiza hainele rapid și ușor, fără a ocupa prea mult spațiu. O altă opțiune este să depozitați hainele pe care nu le veți utiliza pentru o anumită perioadă în partea din spate a dulapului.

Comments to: 4 sfaturi de care să țineți cont când organizați garderoba

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *