Odată cu sosirea primăverii este bine să faci o curățenie generală pentru a înlătura murdăria și urmele de praf  din casă. Unele persoane o fac cu plăcere, în timp ce altele o detestă. Indiferent de grupul din care faceți parte, avem câteva sfaturi despre cum vă puteți face munca mai ușoară. Ce instrumente ar trebui să folosiți și cum ar trebui să faceți curățenia de primăvară?

Dacă doriți să gestionați curățenia de primăvară într-un mod cât mai eficient, trebuie să țineți cont că o organizare adecvată este esențială. Este imposibil să faci curățenie în toată casa într-o singură zi, așadar rezervați mai multe zile pentru curățenie. Dacă vă propuneți să finalizați toată curățenia într-o zi și chiar dacă veți reuși să vă descurcați într-un fel, la sfârșitul zilei vă veți simți epuizați și frustrați. Și, în final, s-ar putea să nu fiți foarte mulțumiți de rezultat.

Foto: shutterstock.com

Ce instrumente de curățenie nu trebuie să vă lipsească? 

Cu siguranță veți avea nevoie de aspirator, mop, lavete umede și uscate, mănuși. Nu ezitați să vă cumparați  produse de curățenie pentru toate suprafețele, acestea vă vor face munca mai ușoară și mai rapidă și în plus lasă un miros plăcut în întreaga casă. 

Întotdeauna începeți de sus

Înainte de a începe curățenia de primăvară, gândiți-vă la întreaga strategie. S-ar putea să vi se pară un lucru banal, dar nu este. Dacă aveți totul gândit și mergeți conform planului, cu siguranță veți reuși să faceți lucrurile foarte repede. Vă recomandăm să începeți întotdeauna cu zonele superioare ale locuinței, pentru a nu fi nevoiți să repetați de mai multe ori anumite activități. Acest lucru se datorează faptului că murdăria tinde să cadă în mod natural atunci când curățați zonele superioare.

Foto: pexels.com

Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați?

Mai întâi asigurați-vă că ați scuturat praful sau pânzele de păianjen din jurul colțurilor. Apoi puteți șterge corpurile de iluminat. Pasul următor este spălarea geamurilor și ștergerea pieselor de mobilier. După aceea, puteți trece la aspirarea întregii încăperi, iar la final completați curățenia prin spălarea podelei. 

Sfat practic: Ar trebui să ștergeți mobila cu o lavetă umedă – dar nu prea umedă. Dacă folosiți o lavetă uscată, nu veți face decât să ridicați inutil praful, ceea ce cu siguranță nu vă doriți. 

Dedicați o zi bucătăriei

În unele cazuri bucătăria este cea mai importantă încăpere, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Faptul că aveți tendința de a petrece destul de mult timp în ea și, mai ales, de a murdări diverse lucruri este un motiv pentru care trebuie să îi acordați o atenție specială. Ar trebui să începeți prin a reorganiza și a face ordine în dulapuri și sertare. În bucătărie există o mulțime de aparate electrocasnice, ustensile și tacâmuri, așa că ar trebui să le ridicați pe toate și să le spălați sau să le ștergeți. Apoi treceți la ștergerea mobilierului la spălatul geamurilor și al podelei. De asemenea, ar trebui să știți cum să curățați cuptorul, frigiderul sau chiuveta din granit. Asta, în cazul în care aveți una acasă. Deoarece întreținerea sa necesită cerințe speciale, care sunt bine de studiat în avans.

Foto: shutterstock.com

În cele din urmă, ocupați-vă de baie

La prima vedere, curățarea băii poate părea ușoară. La urma urmei, este de obicei o încăpere mică. Dar nu vă lăsați păcăliți, curățarea băii vă va ocupa cea mai mare parte din timp. De asemenea, este important să o lăsați la final deoarece în această încăpere veți spăla lavetele și veți arunca apa murdară în toaletă.

Comments to: Curățenia de primăvară: cum să o gestionezi ca să nu o iei razna?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *