Pentru anumite persoane poate părea un fleac, în timp ce pentru alte persoane este o problemă insuportabilă și foarte enervantă. Aceștia sunt micii chiriași negri care, deși nu vor, ne pot face viața neplăcută. Fie că locuim într-un apartament sau într-o casă, în ambele variante suntem surprinși din când în când de vizita unui păianjen. Deși păianjenii sunt de ajutor în anumite situații( se hrănesc cu alte insecte),prezenta lor în casele noastre nu este un lucru plăcut.

Cum putem elimina păianjenii din casă?

Ca și în cazul altor dăunători care intră în casele noastre, a scăpa de păianjeni este un proces cu mai multe etape care implică eliminarea ouălor și a adulților, iar apoi trebuie să facem tot ce putem pentru a-i împiedica să se întoarcă. Urmați cu atenție următoarele sfaturi pentru a elimina păianjenii din locuințele voastre.

Sursa: shutterstock.com
Aspiră-ți casa de sus până jos

Dacă ați observat deja păianjeni, probabil că sacii lor de ouă se ascund în cele mai întunecate crăpături din locuința voastră. În primul rând aspirați întreaga casă de sus în jos, inclusiv sub canapeaua din living și în spatele și colțurile dulapurilor. Eliminați orice pânză de păianjen sau păianjen pe care îl întâlniți și aruncați imediat sacul aspiratorului.

Faceți-vă casa mai puțin primitoare pentru păianjeni

Următorul obiectiv este să descurajați păianjenii să intre în casă. Știți deja că lumina atrage insectele și acest lucru este valabil și în cazul păianjenilor. Așa că nu poate fi decât de ajutor să stingeți o parte din iluminatul exterior sau să schimbați becurile obișnuite cu becuri cu lumina galbenă. Dacă locuiți la casă îndepărtați obiectele neesențiale din perimetrul imediat al casei, deoarece păianjenii sunt atrași de căldură și adăpost.

Folosiți capcane pentru a identifica posibilele zone de infestare cu păianjeni

Amplasați capcane adezive în toată locuința. Acestea nu vor rezolva problema, deoarece nu conțin pesticide, ele fiind doar îmbibate cu o aromă care atrage păianjenii. Asta înseamnă că, pe baza capcanelor care se termină în funcție de cât de activă este zona, puteți identifica care sunt camerele cele mai vulnerabile și puteți proceda în consecință.

Administrați pesticide netoxice

Următorul pas este să abordați zona, sau zonele cu probleme, cu insecticidul ales de dvs. Pesticidele naturale, netoxice, sunt de preferat, în special în casele cu animale de companie și copii. Indiferent de produsul pe care îl alegeți, așteptați-vă să aplicați soluția de mai multe ori pentru a scăpa complet de păianjeni, deoarece aceste pesticide acționează numai prin contact direct. Urmați îndeaproape instrucțiunile producătorului.

Sursa: shutterstock.com
Aplicați un spray antipăianjeni făcut în casă

După ce ați aplicat insecticidul, folosiți un spray antipăianjeni. Este ușor să vă faceți propriul spray, deoarece multe uleiuri esențiale – inclusiv rozmarin, lavandă, citrice și mentă – sunt considerate eficiente.

Într-o sticlă cu pulverizator, amestecați:

  • 5-7 picături de ulei esențial
  • 2 căni de apa
  • o picătură de săpun de vase

Pulverizați în toate zonele prin care credeți că ar putea intra păianjeni în casa dumneavoastră – de exemplu, zona ferestrelor sau spațiile din jurul ușilor exterioare.

Pentru a avea rezultate pe termen lung, verificați-vă cu atenție casa pentru a găsi toate spațiile prin care ar putea pătrunde păianjeni și sigilați-le cât mai bine.

Comments to: Cum scăpăm de păianjenii din casă

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *