Fie tocmai ați decis că este timpul să treceți de la pătuț la un pat clasic, fie patul cel vechi nu se mai potrivește, trebuie să țineți cont de mai multe aspecte atunci când alegeți unul nou. Nu doar calitatea somnului, ci și sănătatea spatelui copilului vostru depinde de alegerea corectă a patului. Așadar, la ce să vă gândiți atunci când îl alegeți?

Dimensiunea și forma

Probabil cel mai important aspect cu care trebuie să ne confruntăm atunci când alegem patul pentru copii este dimensiunea acestuia. Lățimea ideală este de 90 cm . În ceea ce privește lungimea, este un pic mai complicat. Trebuie să ținem cont de înălțimea copilului, dar să nu uităm un aspect foarte important – copiii cresc foarte repede. Așadar, vă recomand să adăugați întotdeauna 30 cm la înălțimea copilului, astfel încât să nu ii ramana mic în doar câteva luni.

Un alt criteriu la care trebuie să ne gândim este alegerea formei. În timp ce părinții aleg, de obicei, paturi clasice, copiii adoră paturile de toate formele, fie că sunt case, mașini sau paturi decorate cu motive din poveștile și filmele lor preferate. Totuși, țineți cont de faptul că copiii își schimba destul de des preferințele, așa că s-ar putea să fiți nevoit să cumpărați un pat nou peste doi-trei ani. In plus, dacă alegeți un model universal, copilul mai mic poate moșteni patul de la fratele său mai mare. 

În cazul în care aveți doar un copilul și nu aveți în plan un alt frate sau o soră, încercați să sugerați o lenjerie de pat cu motive – nu uitați să alegeți o lenjerie de pat hipoalergenică și o pernă și o pătură realizate din materiale naturale.

Ce material să alegeți?

Indiferent de decizia pe care o luați, trebuie să alegeți întotdeauna materialul potrivit. Cel mai comun material pentru paturile copiilor este lemnul . Este ideal mai ales din punct de vedere al siguranței, dar poate fi mai scump și, în plus, este predispus la deteriorări.

Plăcile aglomerate pot fi o alternativă mai ieftină, dar verificați întotdeauna siguranța sănătății, deoarece conțin o serie de adezivi chimici. Durata de viață mai scurtă poate fi, de asemenea, un dezavantaj.

Paturile cu cea mai lungă durată de viață și durabilitate sunt, fără îndoială, paturile metalice . Acestea sunt o alegere bună și pentru persoanele care suferă de alergii. Din păcate, prețul este destul de ridicat și pot fi periculoase pentru copiii mici. Prin urmare, paturile metalice sunt  mai potrivite pentru copiii mai mari și pentru studenții, deoarece le vor folosi pentru o perioada mai lunga de timp.

Alte tipuri de paturi

Atat în magazinele fizice cat și în magazinele online găsiți mai multe tipuri de paturi disponibile. Acestea sunt în principal paturi pentru mai multe persoane. În timp ce paturile supraetajate vor servi fraților care împart o cameră mai mică, cele cu un pat suplimentar extensibil sunt mai potrivite pentru dormitul ocazional al prietenilor sau ca dispozitiv de siguranță împotriva căderii din pat. Există, de asemenea, paturi practice cu spațiu de depozitare, sau paturi personalizate , care sunt potrivite în special pentru camere mici și atipice. 

În concluzie, nu pot decât să vă sfătuiesc ca atunci când alegeți patul copilului să nu uitați de o saltea de calitate, care este o garanție a sănătății spatelui copilului vostru.

Comments to: Cum alegi patul potrivit pentru camera copilului?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *