Ai de gând să amenajezi o baie nouă sau să renovezi una veche? Te gândești cum ai putea să aranjezi mobilierul împreună cu celelalte obiecte sanitare pentru a avea o baie aerisită și primitoare? Am pregătit pentru voi 5 sfaturi practice care merită încercate!

Sfaturi pentru amenajarea unei băi moderne

Nu trebuie să investești mii de euro pentru a avea o baia modernă și practică. Trebuie doar să cunoașteți câteva metode simple pentru a profita la maximum de spațiul dumneavoastră.

1. Amplasarea unei chiuvete cu dulap

Dacă aveți o baie mai mică, ar trebui să profitați la maximum de fiecare centimetru. În acest caz, o chiuvetă de colț este o alegere interesantă, va ocupa o suprafață mica intre 2 pereți, suprafață care altfel ar rămâne nefolosită. Această soluție este, de asemenea, foarte estetică și modernă.

Alegerea ideală este o chiuvetă cu dulap. Nu numai că veți acoperi țeava de apă care pleacă de la chiuvetă, dar veți avea și ocazia de a folosi în mod practic spațiul de sub chiuvetă. Dulapul poate fi așezat pe podea pe propriile picioare sau îl puteți fixa de perete. Dulapurile cu fixare în perete sunt mai populare, deoarece facilitează spălarea podelei, creează o senzație mai aerisită și arată mai elegant.

2. Alegeți plăci de culoare deschisă

Puteți mări vizual baia alegând o gresie de culoare deschisă pentru pereți. Încercați să evitați modelele cu design complex și îndrăzneț, acestea vor încărca baia și vor face ca spațiul să pară mai mic. Cu toate acestea, puteți experimenta diferite variante de culori pentru a găsi modelul pe gustul vostru. O alegere interesantă este o combinație de pereți luminoși și podea închisă la culoare.

Sfat practic: O alegere excelentă pentru baie este o oglindă mare, care poate face parte din ușa unui dulap, de exemplu. Acest lucru va crea, de asemenea, o senzatie de aerisire.

Sursa: shutterstock.com

3. Utilizați întreaga înălțime a pereților

Dacă amplasați toate dulapurile pe podea, veți umple rapid spațiul. Așadar, optați pentru soluții care se fixează pe perete – de exemplu, rafturi subțiri și elegante sau dulapuri mai mari cu uși. De asemenea, ar trebui să încercați să folosiți colțurile camerei și să le montați într-un loc în care să nu vă stea în calea mișcărilor.

4. Zonă de duș walk-in

Vă gândiți dacă să alegeți o cabină de duș sau o cadă pentru baia dumneavoastră? O alternativă interesantă la aceste două opțiuni este un dus montat pe perete. Această solutie presupune montarea unui perete subțire de sticlă care separă zona de duș de restul băii. Deoarece această soluție nu necesită o cadă de baie sau o întreagă structură cu ușă care se deschide, veți economisi mult spațiu. Acest lucru contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la senzația de baie aerisită.

Sursa: shutterstock.com

5. Calorifer pentru uscarea prosoapelor

Pentru o baie modernă, vă recomandăm cu siguranță instalarea unui calorifer de perete cu termostat. Avantajul său constă în faptul că ocupă un spațiu minim. În plus, datorită designului său elegant, nu va atrage atenția din punct de vedere vizual. Dimpotrivă, nu numai că va fi grozav pentru uscarea prosoapelor, dar dacă alegeți un model suficient de puternic, veți putea încălzi rapid întreaga încăpere.

Comments to: 5 sfaturi despre cum să-ți organizezi și să-ți amenajezi baia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *