Atunci când amenajezi camera copilului, alegerea covorului potrivit este un aspect foarte important. Acesta influențează nu numai aspectul încăperii, ci și modul în care cei mici se vor simți atunci când își petrec timpul în camera lor. Iată câteva sfaturi pentru a alege rapid și ușor cel mai bun covor pentru camera copilului tău.

Mulți părinți evită să pună un covor în camera copilului deoarece cred că acesta va reține inutil praful și alte murdării. Acest lucru nu este neapărat adevărat. Anumite materiale au proprietăți deosebite și nu trebuie să vă faceți griji în privința aceasta. Dimpotrivă, acestea sporesc confortul și aduc o serie de beneficii, de la protecția împotriva frigului – podeaua va fi mult mai călduroasă, până la capacitatea de a atenua sunetele și șocurile.

Sursa: shutterstock.com
1. Alegeți materialul de covor potrivit pentru camera copilului

Materialul influențează foarte mult proprietățile covorului și rezistența acestuia. În primul rând, trebuie să decideți dacă doriți un covor din material natural sau artificial. Dacă optați pentru un material natural, puteți alege un covor din lână. Acestea au o durabilitate ridicată și sunt foarte moi. Lâna este foarte plăcută la atingere și are proprietăți foarte bune de izolare acustică și termică. Copiii pot sta și se pot juca pe covor fără riscul de a răci.

În ceea ce privește materialele artificiale, o alegere foarte des întâlnită este covorul fabricat din fibre de poliamidă. Este un material durabil și are proprietăți antistatice. Acest lucru previne depunerea și reținerea prafului pe covor. 

2. Pentru camera copiilor sunt ideale covoarele cu peri scurți

În special pentru copiii mici, alegeți covoare cu peri scurți. Poate că nu arată la fel de bine la prima vedere, dar sunt mult mai ușor de întreținut. Pe covoarele groase, cu peri lungi, murdăria poate ajunge atât de adânc încât nici măcar un aspirator puternic nu o poate scoate. Și credeți-mă, veți aprecia cu adevărat această caracteristică în camera unui copil.

Sursa: shutterstock.com
3. Nu subestimați calitatea unui covor pentru copii

Covorul din camera copilului este foarte mult utilizat deoarece copiii sunt în continuă agitație. Ei sar, aleargă și se plimbă pe covor cu diferite jucării. Nu există nicio îndoială că covorul este supus zilnic unui anumit stres. Așadar, dacă nu vreți să aruncați banii pe fereastră, investiți într-un covor de calitate. Va fi mai rezistent și îl veți putea folosi pe o perioada mai lungă de timp.

4. Alegeți un model pe gustul copilului

Exista o gamă variată de covoare pentru copii în diferite culori și forme. De asemenea, există modele cu anumite personaje de desene animate, cu prințese, cu animale sau un întreg circuit pentru masini. Nu ezitați să analizați modelele direct cu copilul dumneavoastră înainte de a cumpăra covorul. Întrebați-l ce și-ar dori și țineți cont de acest lucru atunci când luați decizia finală.

5. Nu uitați de siguranța copilului

Siguranța trebuie să fie tot timpul pe primul loc, atunci când vorbim despre camera copilului. Așadar covorul pe care îl alegeți trebuie să îndeplinească anumite norme de siguranță. De exemplu, nu trebuie să alunece. Anumite modele sunt prevăzute cu un material cauciucat pe partea inferioară. Pentru alte tipuri de covoare puteți achizitiona un suport antiderapant. 

Sper să vă fie utile sfaturile menționate mai sus și să alegeți covorul ideal pentru camera copilului dumneavoastră.

Comments to: 5 sfaturi despre cum să alegi covorul pentru camera copilului

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *