Când vine primăvara și vremea se încălzește suntem tot mai tentați să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Copiii, în special, ar trebui să petreacă zilnic câteva ore afară. Activitățile în aer liber le oferă beneficii fizice și mentale, de aceea orice ocazie de a petrece timp la aer curat nu trebuie ratată. Vreți să vă distrați cu ei și să vă bucurați în același timp de vremea frumoasă de afară? Iată câteva activități din care vă puteți inspira.

Activități în aer liber pentru copii

Există o mulțime de jocuri distractive pe care copiii le pot încerca în aer liber. Cele mai multe dintre ele sunt axate în principal pe mișcare, dar există și unele cu care le putem atrage atenția chiar și copiilor mai puțin energici. Dacă le place să concureze, cu atât mai bine. Dar nu uitați să vă și relaxați. Faceți-vă comod pe o bancă sau pe o pătură de picnic și pur și simplu vorbiți cu copiii, antrenați-vă în diferite discuții pentru vă cunoaște mai bine sau pentru a descoperi lucruri noi despre natura.

Mișcarea este importantă

Nu are rost să insistăm asupra importanței activităților fizice, beneficiile sunt nenumărate și evidente. Unul dintre jocurile preferate ale copiilor este joaca de-a v-ați ascunselea. Este un joc de mișcare potrivit atat pentru copiii mai mici cât și pentru cei mai mari, iar mișcarea este foarte importantă pentru ei, deoarece le îmbunătățește coordonarea și abilitățile de mișcare.

Jocuri de mișcare pentru cei mici

Aveți acasă un micuț care a început de curând să facă primi pasi? Este momentul potrivit pentru a începe să explorați grădina împreună. S-ar putea să nu vi se pară foarte interesant, dar există atât de multe lucruri pe care micuța creatură le poate descoperi. Puteți simți mirosul florilor, asculta ciripitul păsărilor ori puteți căuta furnici în iarbă, sau pur și simplu vă puteți bucura de primele sale încercări de a merge.

Jocuri de mișcare pentru copiii mai mari

Pe măsură ce micuțul tău crește, puteți să vă jucați și alte jocuri împreună. În funcție de aptitudinile sale, puteți să rostogoliți sau să aruncați o minge către el, va puteți juca cu paletele sau fotbal, astfel activitatea va fi și mai distractivă.

Dacă doriți să diversificați timpul petrecut cu copiii afară, încercați și joaca cu baloane de sapun. Acest joc este distractiv nu numai pentru copiii mai mici, ci și pentru cei mai mari. Foarte popular este jocul cu baloane de sapun gigantice, iar soluția pentru baloane o puteți face cu ușurință acasă.

Îți amintești cum săreai coarda când erai mic sau cu câtă încântare te jucai șotron? Sunt convinsă că și copiii tăi vor adora aceste jocuri. Puteți, de asemenea, să inventați diferite piste cu obstacole pentru ei chiar în grădina casei.

Ceva pentru mințile mici și sclipitoare

Ce-ar fi să combinăm plăcutul cu utilul? Ascundeți o comoară în grădină și pregătiți diverse obstacole și indicii pe care copiii trebuie să le găsească și să le depășească în drumul lor spre comoară. Copiii nu numai că se vor distra, dar vor și învăța ceva. Bineînțeles, indiciile și obstacolele trebuie adaptate în funcție de vârsta copilului, astfel încât să nu fie prea dificile. La urma urmei, nu este nimic mai plăcut decât să vezi fericirea copiilor când descoperă comoara. Bucuria de a câștiga este de nedescris.

Dacă doriți o activitate mai creativă în care să îi puteți implica și pe copii, încercați să descoperiți împreună numele tuturor plantelor pe care le aveți în grădină și să faceți un ierbar cu ele. Băieților s-ar putea să nu le placă atât de mult, dar cu ei vă puteți juca cu un zmeu sau puteți construi un avion sau o praștie.

Timp pentru relaxare

Nu trebuie să fiți tot timpul în mișcare. Relaxați-vă împreuna cu copiii, așezați-vă la masă savurati o băutura rece sau o gustare delicioasă, jucați-vă cărți sau pur și simplu discutați. 

Indiferent care sunt activitățile voastre preferate, nu uitați să încercați cât mai multe pentru că nu se știe niciodată când veți descoperi o nouă activitate pe gustul copiilor.

Comments to: Activități în aer liber pentru copii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *