Albastru este o culoare atemporală în zona de design interior. Ca să nu mai vorbim de faptul că oferă o gamă atât de largă de nuanțe care se potrivesc cu ușurința în diferite stiluri de design interior. Vă invit să vă lăsați inspirați!

Apartament cu aer mediteranean sau atmosferă densă și misterioasă? Cu albastru le poți obține pe amândouă. Toate nuanțele de albastru au un lucru în comun – au un efect plăcut și relaxant asupra psihicului nostru.

Ținând cont de proprietățile sale, albastrul este o culoare potrivită atât pentru camera de zi cât și pentru dormitor sau camera copiilor. De asemenea, este o culoare asociată cu curățenia, prin urmare utilizarea sa în baie este o alegere inspirată. Poate influența chiar și capacitatea de concentrare, așa că, dacă aveți o zonă de lucru acasă, albastru este culoarea perfectă pentru aceasta.

Culoarea albastră în interior: cu ce o combinam?

Veți găsi o gamă largă de nuanțe de albastru. Toate se potrivesc cu lemnul, atât cel deschis la culoare cât și cel închis și cu alte materiale naturale, cum ar fi bambusul. Deși se spune că albastrul nu ar trebui combinat cu verde, acest lucru nu este în întregime adevărat. Trebuie doar să găsești nuanțe care se completează , nu să supraîncarce atmosfera. 

Alb-albastru este o combinație clasică care oferă prospețime și puritate spațiului, iar albastrul va ieși în evidență într-un mod plăcut. Dacă vă doriți să creați o atmosferă elegantă vă recomand sa îl combinați cu accesorii aurii. De asemenea, puteți crea un contrast interesant folosind culoare galbenă.

1. Canapele în nuanțe de albastru

Canapelele albastre arată elegant și atemporal. Dacă vrei să le înveselești, trebuie doar să adaugi câteva perne colorate.

2. Un fotoliu confortabil

Așa cum am menționat mai sus, albastrul are un efect liniștitor asupra psihicului nostru, așadar alegerea unui fotoliu confortabil într-o nuanță de albastru este cu siguranță o decizie bună. Puteți achiziționa un fotoliu separat sau un set cu canapea.

3. Dulapuri și comode

Cumpărați o piesă de mobilier distinctă pentru a sublinia designul unic al încăperii. Gașiti o gamă variată, de la piese minimaliste la piese retro și vintage, nu rămâne decât să alegeți modelul care vi se potrivește.

4. Albastru în dormitor 

Lenjeria de pat oferă cea mai ușoară modalitate de a anima un dormitor fără costuri suplimentare. Poți alege un model simplu într-o singură culoare sau poți opta pentru o lenjerie cu model.

5. Înfrumusețează-ți ferestrele cu draperii albastre

Draperiile creează o atmosferă mult mai primitoare decât jaluzelele. Vă recomand draperiile black out pentru dormitor, acestea împiedică pătrunderea luminii și chiar reușesc să atenueze într-o mică măsură sunetele din exterior.

6. Perne decorative cu elemente albastre

Cu cât mai multe perne, cu atât mai mult confort. Poți înveseli atmosfera cu câteva perne decorative în nuanțe de albastru, așezate pe canapea și fotolii.

7. Covoare albastre

Covoarele armonizează plăcut o cameră, dau personalitate și oferă un plus de confort. Din moment ce albastrul este o culoare relaxantă, nici nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dimensiunile mai mari.


Comments to: Culoarea albastră în designul interior: atemporal, liniștitor și proaspăt

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *