Schimbare anotimpului este scuza perfectă pentru a aduce o schimbare în decorul interior – mai ales atunci când se trece de la cald la rece sau invers.

Când frunzele se îngălbenesc și temperatura scade, îmi place să găsesc modalități de a aduce  vibrațiile toamnei în casă. Iată care sunt metodele mele pentru a face acest lucru:

Introduceți o nouă paletă de culori

Culorile creează o stare de spirit în orice casă. Fiecare culoare evocă o emoție, cum ar fi albastrul care este cunoscut pentru efectul său calmant sau rozul pentru feminitatea sa.

Tonul și nuanța culorii pe care o folosiți joacă, de asemenea, un rol important, de exemplu, nuanțele pastelate față de nuanțele intense. Culorile mai închise și mai pline oferă o doză mai intensă de culoare, în timp ce tonurile pastelate sunt o modalitate mai blândă de a aduce culoare.

Fără îndoială, introducerea unei noi palete de culori este una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a spune „A venit toamna!”.

Culorile pe care le asociem adesea cu toamna sunt roșul, portocaliul și galbenul, deoarece acestea se regăsesc în natură. Nuanțe de verde măsliniu, verde pădure și roșu ruginiu sunt, de asemenea, o alegere foarte bună. Ai putea selecta una dintre aceste culori pentru a fi o culoare de accent în casa ta, adăugând 3-5 elemente de aceasta culoare în fiecare cameră. Este suficient să folosiți o pernă decorativă pe canapea, o vază mică pe măsuța de cafea și un vas sau o lucrare de artă cu această culoare. 

Adăugați câteva straturi

Este timpul să scoți cuverturile din tricot gros, piei de oaie și pături matlasate. Orice obiect cu o greutate mai mare a materialului este ideal pentru această perioadă a anului. Fie că le așezi pe canapea, pe pat sau chiar pe un scaun din sufragerie, cu ajutorul cuverturilor și a păturilor vei crea o atmosferă mai confortabilă și mai primitoare.

Vederea acestora îți va încălzi interiorul, iar când temperatura va scădea cu adevărat, te vei bucura că ai o pătură confortabilă la îndemână.

Schimbați parfumurile de vară cu note mai picante

Deseori ne neglijăm simțul olfactiv, dar acesta joacă un rol foarte important! În plus, este o modalitate ieftină și simplă de a vă actualiza casa pentru schimbarea de sezon. Împachetați parfumurile de vară, cum ar fi „nucă de cocos și lămâie verde”, și căutați parfumuri care vă fac să vă gândiți la toamnă. Personal, îmi plac lumânările cu uleiuri esențiale în această perioadă a anului, în special orice are o notă de lemn de santal sau de pământ.

Optați pentru țesături mai grele 

O altă modalitate de a crea o senzație mai confortabilă este cu ajutorul tipul de țesătură. În loc de cearceafurile standard din bumbac, de ce nu alegi ceva mai greu, cum ar fi un model matlasat?  De asemenea, ați putea să schimbați pernele din bumbac sau in cu catifea, blană sau un material tricotat. Rotirea pernelor atunci când are loc o schimbare de sezon este o altă modalitate accesibilă de a vă stiliza casa pentru toamnă.

Alegeți un iluminat difuz

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și în casa ta intră mai puțină lumină naturală, este timpul să introduci o iluminare artificială și confortabilă.

Lămpile de podea și lămpile de masă sunt o alegere foarte bună și abia după ce le folosești realizezi diferența între acest tip de iluminat și cel clasic din tavan.

Comments to: Decorarea casei de toamnă: Idei simple pentru a întâmpina schimbarea de sezon

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *