În ultimii ani, designul industrial a fost adoptat rapid și pătrunde în mod natural în casele noastre. Unul dintre spațiile în care acest stil unic își pune amprenta este baia. Imaginați-vă un loc în care designul minimalist se îmbină într-o simfonie armonioasă ce creează un spațiu de relaxare și regenerare. Exact așa este o baie industrială.

Ce este stilul industrial?

Stilul industrial este un amestec fascinant de rafinament și simplitate, născut din transformarea vechilor fabrici și depozite în spații de locuit. Baza este folosirea materiilor prime – beton, cărămidă, oțel și lemn. Modelele alese vor fi funcționale, dar atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Care sunt culorile potrivite?

Culorile sunt simple. Culorile neutre sunt folosite ca paletă de bază. Acestea includ diverse nuanțe de gri, maro, bej și negru. Aceste culori susțin un aspect brut și auster. Culorile contrastante precum albastru închis, verde închis sau roșu sunt adesea folosite pentru un aspect mai distinctiv. Aceste accente pot fi folosite pe mobilier, accesorii sau sub formă de corpuri de iluminat industriale.

Baie industrială: gri și beton

O baie în stil industrial este atât expresivă, cât și elegantă. Betonul și griul devin cei mai buni prieteni aici. Plăcile de beton gri pe podea și gresia pe pereți pot crea o atmosferă uluitoare. Betonul este, de asemenea, potrivit pentru utilizarea pe suprafețe de lucru, cum ar fi blatul chiuvetei. Nu numai că este un material care se potrivește stilului industrial, dar este și rezistent la umiditate și ușor de întreținut, ceea ce este foarte important în baie.

Mobilier și accesorii industriale: când metalul se întâlnește cu lemnul

Mobilierul industrial este adesea realizat dintr-o combinație de lemn și metal. Sub chiuveta poti aseza dulapuri din lemn reciclat cu detalii metalice, care vor aduce băii tale un aspect mai cald, păstrând în același timp un caracter industrial.

Baterii de baie

Nu trebuie să uităm de baterii. Atât bateriile de la chiuvetă cât și cele de duș trebuie să fie simple si robuste, cu aspect metalic. Poți opta pentru un finisaj mat sau lucios, ambele opțiuni vor arăta grozav.

Duș: Oțel și sticlă în armonie

Dușul este un alt element important al băii. Usile de sticlă cu rame din otel negru sunt tipice pentru acest stil si aduc un plus de modernism băii. Dacă iți place un aspect si mai rece, poti opta pentru un dus din beton fără ușă. Această soluție nu este doar elegantă, ci și practică și ușor de întreținut.

Accesorii pentru baie industrială: cadă, chiuvetă, oglindă și multe altele

Accesoriile sunt cele care pot da unei băi personalitatea potrivită. Poți alege o cadă de beton pentru un aspect brut, sau cu o suprafață metalică pentru un pic de lux. Chiuveta poate fi din beton, metal sau chiar din lemn reciclat, totul depinde de preferințele tale și de aspectul pe care îl vrei pentru baia ta.

Oglinda în stilul industrial

Oglinda este un alt element cheie. Caută oglinzi cu rame metalice sau fără rame pentru un aspect minimalist. O oglindă mare poate, de asemenea, să mărească vizual spațiul și să adauge un plus de lux.

Iluminatul în baie

Luminile industriale oferă de obicei rame metalice simple și becuri neîmpachetate care dau senzația de hale vechi din fabrici. Luminile pot fi un plus excelent pentru a îmbunătăți aspectul general al băii. Pot fi amplasate deasupra oglinzii, dar și pe pereți, unde creează un effect interesant. Și nu uita de iluminatul suficient în zona de duș.

Sfaturi finale pentru o baie industrială: Cum să fie totul perfect

  •      Nu există reguli stricte în stilul industrial. Combină și potrivește diferite materiale precum beton, metal, lemn și sticlă pentru a obține un rezultat de care să fii mândru.
  •      Simplitatea este cheia: ține-te de materii prime simple și de un design cât mai minimalist. Evită prea multe modele și decorațiuni care ar putea perturba imaginea generală.
  •      Detalii metalice: detaliile metalice, cum ar fi țevi, robinete și diverse suporturi pot adăuga o notă autentică.
  •      Fii liber și experimentează: acest stil este despre curaj și experimentare. Încearcă diferite texturi, culori și materiale. Poți chiar să adaugi câteva accente colorate dacă vrei să nu mai fie totul monoton.
  •      Evită supraaglomerarea: menține baia curată și spațioasă. Materiile prime și designul minimalist se remarcă cel mai bine într-un mediu spațios.
  •      Alege bateria potrivită: Bateria trebuie sa fie simplă si robustă, cu aspect metalic. Poti opta pentru un finisaj mat sau lucios, ambele optiuni vor arăta grozav.
  •      Investește în materiale de calitate: deși poate părea o investiție mai mare la început, materialele de calitate dau roade. Alternativele mai ieftine adesea nu durează atât de mult și nu arată la fel de autentice.
  •      Joacă-te cu texturile: betonul și metalul pot fi grozave, dar poți experimenta și texturi precum lemnul brut sau cărămida pentru a-ți face baia și mai interesantă.
  •      Adăugarea de plante: Plantele pot adăuga puțină viață băii tale. Plantele verzi contrastează frumos cu tonurile gri și metalice.
  •      Folosește piese vechi sau reciclate: Piesele de mobilier sau accesoriile vechi sau reciclate pot adăuga o notă industrială autentică.

Indiferent de soluția pe care o alegi, nu uita că baia ta ar trebui să fie un loc în care să te simți bine. Stilul industrial este despre curaj, autenticitate și experimentare, așa că nu te teme să îți lași ideile să curgă.

Comments to: Baie în stil industrial: frumusețe și simplitate

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *