Vrei să-i oferi iubitei tale sau altei persoane apropiate un inel, dar nu știi ce mărime să alegi? Există mai multe moduri de a afla dimensiunea inelului și cum să cumperi un inel care se va potrivi perfect.

Îți aducem câteva sfaturi despre cum să nu dai greș atunci când alegi un inel.

Cum afli dimensiunea inelului?

 Există mai multe moduri de a ști dimensiunea potrivită și de a măsura dimensiunea inelului.

 Alegerea metodei potrivite depinde mult dacă dorești să rămâi anonim (cum ar fi  de exemplu atunci când alegi un inel de logodnă), sau dacă alegi inelul pentru o persoană care știe deja ce cadou va primi.

 Modalități de măsurare a mărimii inelului 

Există mai multe metode sau modalități de a face acest lucru. Îți prezentăm câteva dintre ele mai jos, urmând să alegi varianta potrivită ție.

Cum măsori un inel cât mai precis?

 Alege o bucată de hârtie de cel puțin 15 mm lățime și 80 mm lungime. Înfășoară banda în jurul degetului și strânge-o astfel încât inelul să nu cadă.

 În punctul în care banda se intersectează cu începutul ei, fă o linie și măsoară lungimea acesteia pe hârtie. Acest număr în milimetri ar trebui să simbolizeze dimensiunea inelului.

 Atenţie! Măsoară lățimea degetului în punctul articulației mărite. Și nu uita că degetele sunt puțin mai subțiri pe vreme rece.

Cum să afli dimensiunea unui inel de logodnă folosind un sfoară sau un centimetru?

În același mod, poți măsura dimensiunea potrivită pentru un inel folosind o sfoară sau ață. Poți folosi și un centimetru, care îți va arăta direct câți milimetri alcătuiesc circumferința degetului.

Cum se măsoară un inel folosind un al doilea inel

Cel mai simplu mod de a măsura dimensiunea inelului este să folosești un al doilea inel.

Alternativ, trasează interiorul inelului pe hârtie și măsoară diametrul interior în milimetri. Apoi caută această mărime în magazinul de bijuterii.

Atenţie! Dimensiunile din magazinele de bijuterii pot varia, mai ales în străinătate. De asemenea, este necesar ca un astfel de „furt” al unui inel dintr-o cutie de bijuterii să nu fie evident, așa că încearcă să-l pui la locul lui cât mai curând posibil.

Cum să compari dimensiunea unui inel pe deget?

Din nou, vei avea nevoie de un inel purtat. Dacă nu vrei să măsori diametrul interior al inelului, îl poți încerca pe deget. Este important să încerci și inelul achiziționat pe același deget.

Dezavantajul este că mărimea se poate schimba dacă degetele îți sunt umflate sau dacă au stat mult în frig. 

Cum se măsoară dimensiunea inelului folosind un șablon?

Poți găsi pe internet diverse șabloane care te vor ajuta cu măsurarea inelului. Caută  un șablon de măsurare a inelului pe care îl poți imprima la dimensiunea reală și îl poți apoi decupa.

Dacă ai un al doilea inel acasă, pur și simplu compară-l cu șablonul de măsurare a inelului. Astfel de șabloane sunt de obicei oferite și pe site-ul magazinelor de bijuterii.

Cum să afli dimensiunea inelului ajutat de prieteni?

Atunci când vrei să afli dimensiunea unui inel poți cere și ajutorul cunoscuților care vor fi bucuroși să te ajute. De exemplu, ei pot cere persoanei să viziteze împreună un magazin de bijuterii și să încerce inelul „pentru distracție”.

Nu există limite pentru creativitate aici. Cu toate acestea, este important ca „spionul” desemnat să păstreze secretul.

Cum să afli dimensiunea inelului în timpul somnului?

Dacă vrei să păstrezi secretul și să afli discret dimensiunea inelului, îl poți încerca și în somn.   

Poți face asta dacă știi sigur că persoana căreia vrei să îi cumperi inelul are un somn foarte adânc.

Întrebări frecvente

După ce ai citit rândurile anterioare, nu ar trebui să ai nicio problemă în alegerea unui inel. Cu toate acestea, mai jos, vom încerca să răspundem la întrebările frecvente legate de acest subiect.

Care este dimensiunea inelului și în ce valori este măsurat?

Mărimea inelului indică circumferința degetului. Deci este în esență un diametru care este calculat în milimetri.

Cu toate acestea, trebuie avut grijă să determini corect dimensiunea inelului, deoarece fiecare milimetru poate fi decisiv în acest caz.

Care sunt dimensiunile standard ale inelelor?

Mărimile standard de inele pentru femei includ de obicei mărimile 52-57. În cazul degetelor foarte înguste, mărimile sunt cuprinse între 43-51. Iar pentru degetele mai puternice mărimea potrivită este 59.

Pentru bărbați, putem vorbi ca fiind mărimi standard între 60-63. Dacă sunt degete mai puternice, atunci  65-75.

Când este bine să măsori mărimea degetului?

Când îți măsori degetul, ar trebui să știi când este momentul potrivit. Iarna sau la stres, degetele se micșorează de obicei, iar dimineața, după activitate fizică sau la căldură, mâinile capătă mai mult volum.

Prin urmare, se recomandă măsurarea degetului în mijlocul zilei, când persoana este în repaus și are o temperatură optimă a corpului. Acest lucru va împiedica inelul să fie prea mic sau să cadă de pe deget.

Pe ce mână ar trebui să măsori dimensiunea inelului?  

Obținerea corectă a mărimii inelului este esențială, deoarece majoritatea oamenilor nu au mâini simetrice.

Mâna dominantă, care este folosită pentru majoritatea activităților, este de obicei mai puternică. De exemplu, pentru persoanele dreptace, dimensiunea corectă a inelului ar trebui determinată pe mâna dreaptă.

Desigur, acest lucru se aplică numai dacă este un inel obișnuit, deci nu are legătură cu logodna sau ceremonia de nuntă.

Pe ce deget ar trebui să măsori dimensiunea inelului?

Pe lângă stabilirea mâinii la care se va purta inelul, trebuie ales bineînțeles și degetul. Dacă te uiți la mâna ta, vei observa că fiecare deget are o grosime diferită.

Prin urmare, măsoară exact degetul la care se va purta inelul. În cazul unui inel de logodnă, este degetul inelar de pe mâna stângă.

Cum se poartă inelele?

Cum porți inelele depinde de tine. O mare tendință în aceste zile este purtarea inelelor la ambele mâini sau pe mai multe degete în același timp.

Cu toate acestea, astfel de inele sunt doar accesorii de modă care nu au semnificație aparte. În cazul unui inel de logodnă sau chiar al unei verighete, acestea își au deja valoarea lor.

Pe ce deget se poartă inelul de logodnă?

Dacă ai de gând să afli dimensiunea inelului de logodnă, ar trebui să măsori în mod specific degetul inelar stâng. Acesta este un loc important care, conform vechilor egipteni, se conectează direct la inimă prin „vena iubirii”.

Cu toate acestea, multe culturi resping acest lucru și cred că degetul inelar stâng este purtător de energie negativă. De aceea ei poartă inelul de logodnă pe degetul inelar drept.   

Cu toate acestea, credem în iubire și îți recomandăm să afli dimensiunea inelului de logodnă de pe degetul inelar stâng.

Cât despre purtare, poți purta inelul de logodnă în fiecare zi și nici măcar nu trebuie să-l scoți noaptea. Acestea ar trebui să fie făcute din materiale rezistente.

În timpul activităților mai solicitante, îl poți scoate pentru a evita deteriorarea sau abraziunea excesivă și murdăria.

Pe ce deget se poartă verigheta?

Nu numai rochiile sau florile, ci și verighetele sunt o parte esențială a unei nunți. Verigheta se poartă pe degetul inelar stâng după nuntă. Astfel se schimbă în mod natural locul în care este purtat inelul de logodnă.

Cu toate acestea, vei găsi pe piață multe inele, sau colecții care includ atât inelul de logodnă, precum și verigheta, ele potrivindu-se perfect. În acest caz, problema este rezolvată și poți purta ambele inele pe degetul inelar.

Dacă cumperi inelele separat, poți pune inelul de logodnă pe degetul mijlociu, astfel încât cele două inele să fie apropiate. Unii oameni poartă, de asemenea, ambele inele pe degetul inelar, dar pe fiecare mână separat.

De unde să cumperi un inel de logodnă?

Atunci când alegi un inel de logodnă, caută sfaturi și fă-ți cumpărăturile în magazinele specializate, unde vei găsi sigur o selecție mai mare și oferte interesante. Astfel, poți vedea inelul cu ochiul liber și poți face comparații.

Acesta este un inel care are un simbolism deosebit și, prin urmare, nu ar trebui cumpărat în magazinele neverificate. Caută așadar doar site-uri verificate și de renume.

Cum să mărești un inel?   

Chiar și cu măsurarea corectă, mărirea inelului poate fi necesară. Dacă este un inel obișnuit, acesta poate fi extins până la 2 sau 3 mărimi.

Dacă inelul este texturat sau gravat, va fi mai dificil.

Urmează întotdeauna sfaturile experților bijutieri și nu îți mări singur inelul, deoarece s-ar putea crăpa.

Extinderea unui inel este un proces mai complicat decât micșorarea lui. Prin urmare, ia în considerare posibilitatea ca inelul să nu poată fi întins.

Cum să scoți un inel blocat de pe deget?

Te-ai trezit într-o situație în care trebuie să scoți rapid un inel de pe deget și nu știi cum? Încearcă următoarele moduri de a scoate inelul de pe deget fără a-l deteriora:

  • Aplică lubrifiant, săpun, cremă sau orice altceva care nu dăunează pielii sau inelului pe deget și scoate inelul printr-o mișcare lentă, circulară. Această suprafață alunecoasă ar trebui să faciliteze îndepărtarea inelului.
  •  Ridică brațul deasupra capului pentru câteva minute. Acest lucru ajută sângele să circule mai rapid spre mână.
  •  Încearcă să îți scufunzi mâna în apă rece pentru ca degetele să amorțească. Această metodă ar trebui să garanteze subțierea degetelor, la fel ca în lunile de iarnă.
  •  Utilizează ață dentară sau orice alt ață subțire. Înfășoară firul de ață peste degetul inelar lăsând un capăt liber. Apoi apucă capătul pe care l-ai trecut prin inel și începe să-l răsucești. Acest lucru ar trebui să creeze o cale pe care să o urmeze inelul.

 Cum să previi uzura inelului?

Pentru a evita uzura excesivă a inelelor, îți recomandăm să le porți mai rar și să le scoți noaptea de pe degete.

Acest lucru este valabil însă doar pentru inelele clasice din material nerezistent, nu și pentru inelele de logodnă sau de nuntă.

Lucruri interesante despre inele

  •      Inelul este un simbol al unității și al angajamentului.
  •      Decembrie este luna în care se cumpără majoritatea inelelor de logodnă.
  •      Cel mai popular inel de logodnă este cel cu un diamant rotund, din platină sau aur galben.
  •      Poți proiecta singur un inel de logodnă și îl poți apoi realiza la comandă.
  •      Inelele de logodnă nu trebuie cumpărate doar de către bărbați.
  •      Din ce în ce mai des, cuplurile cumpără împreună inele de logodnă pentru a evita diverse   complicații. 

Probabil că ai auzit și că trebuie să cheltuiești trei salarii pe un inel de logodnă. Desigur, depinde de tine câți bani economisești pentru un inel de logodnă. Important este să fie oferit cu toată dragostea.

Comments to: Cum afli dimensiunea potrivită a unui inel?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *