Stilul scandinav este un simbol al eleganței, simplității și funcționalității. Denumit adesea „scandi”, acest stil este cunoscut pentru designul său minimalist, elementele naturale și tonurile deschise. Dacă îți plac liniile curate și formele simple, stilul scandi este alegerea potrivită pentru tine. Și nu există nimic mai frumos decât un living în stil scandinav.

Caracteristicile cheie ale stilului scandinav

Stilul scandinav se caracterizează prin simplitate, minimalism și elemente naturale. Culorile care domină sunt luminoase și naturale. Deci putem vorbi despre nuanțe de alb, gri, bej, albastru deschis sau tonuri pastelate. Aceste culori creează un mediu calm și relaxat, care este tipic stilului Scandi. În loc de culori îndrăznețe pe pereți, alege pereți albi simpli care să pună în evidență celelalte elemente din cameră.

Materiale în stil scandinav

Când vine vorba de materiale, lemnul este pe primul loc în acest stil. Lemnul conferă interiorului o senzație naturală si confortabilă, fie că este vorba de mobilier sau pardoseli. Tipurile de lemn ușor, cum ar fi pinul, frasinul sau mesteacănul sunt populare.

Un alt material popular este lâna, care se găsește în cuverturile de pat și perne. Cuverturile și pernele vor adăuga un plus de confort spațiului.

Sticla și metalul sunt apoi folosite pentru decorare și iluminat. Acest contrast dintre materialele calde și reci adaugă dinamism și interes interiorului.

Cum mobilăm livingul în stil scandinav

Poți folosi stilul scandinav oriunde în casa ta. În toate camerele sau numai folosind anumite detalii. Dar nu este nimic mai frumos decât să ai o sufragerie nordică unde se adună toată familia și prietenii. Așadar, ce zici de un living în stil scandinav și ce mobilier nu trebuie să lipsească din ea?

Canapea în stil scandinav

Inima fiecărei sufragerii este o canapea confortabilă, iar acest lucru este de două ori adevărat pentru stilul Scandi. O canapea în stil scandinav este un simbol al eleganței minimaliste. Sunt realizate în mare parte din materiale naturale de calitate, cum ar fi lemnul și pielea, ceea ce garantează o viață lungă și confort.

În ceea ce privește culorile, îți recomandăm să rămâi la nuanțe deschise și neutre precum alb, gri sau pastel. Aceste culori nu numai că arată curat și proaspăt, dar reflectă și lumina și oferă camerei un aspect aerisit. Pentru mai mult confort, nu uita să completezi canapeaua cu huse și perne moi.

Fotolii în stil scandinav

Fotoliile sunt un alt element esențial al stilului Scandi. Fotoliile în stil scandinav sunt adesea inspirate de modernul de la mijlocul secolului, dar întotdeauna punând accent pe simplitate și funcționalitate. Alege fotolii cu picioare din lemn și tapițerie moale, care nu numai că arată bine, dar sunt și confortabile. Culorile deschise și materialele naturale sunt din nou punctul cheie aici.

Dulapuri și biblioteci în stil scandinav

Dulapurile și bibliotecile în stil scandinav sunt simple, dar funcționale. Lemnul este iar materialul principal aici, cel mai adesea tipuri precum pinul, frasinul sau mesteacanul. Dulapurile și bibliotecile oferă suficient spațiu de depozitare, dar în același timp nu ocupă prea mult spațiu. Scandinavilor le place ordinea, asa că încearcă să îți păstrezi cărțile și decorațiunile cât mai organizate în aceste spații de depozitare.

Mese în stil scandinav

Masa este o altă piesă de mobilier importantă într-un living în stil scandinav. Poate fi o masă mai mică lângă scaun sau o masă mai mare pentru cafea și răsfăț ocazional. Atunci când alegi o masă, respectă proporțiile și funcționalitatea acesteia. Stilul scandinav subliniază caracterul practic, așa că masa ar trebui să fie nu numai frumoasă, ci și utilă.

Când vine vorba de materiale, lemnul câștigă din nou. Lemnul deschis precum mesteacanul sau frasinul este o alegere ideală pentru stilul scandinav. De asemenea, acordă atenție designului. O masă scandinavă ar trebui să fie simplă, dar elegantă, fără decorațiuni și detalii inutile.

Pentru mai multă flexibilitate, poți opta pentru o masă cu funcție de pliere, extensibilă. Aceasta este o soluție excelentă pentru spații mai mici și perfectă pentru musafiri.

Atunci când decorezi o cameră de zi în stil scandinav, este important să te gândești la armonia generală și echilibrul dintre elementele individuale. Canapeaua, fotoliile, dulapurile, bibliotecile și masa ar trebui să formeze o unitate  și să se completeze reciproc. Piesele individuale de mobilier nu ar trebui să fie doar atractive din punct de vedere estetic, ci și funcționale și practice. Aceasta este cheia unui stil scandinav de succes.

Iluminare și decor

Iluminatul joacă un rol cheie în stilul scandinav. Este important ca lumina să fie plăcută și nu prea puternică. Lampadarele sau aplicele care creează un iluminat cald și confortabil sunt o soluție excelentă. Este chiar mai bine dacă aceste lămpi sunt realizate din materiale naturale precum lemnul sau metalul. Dacă alegi o lampă din metal, alege negru. Combinația de culoare neagră și lemn este pur și simplu perfectă.

Decorațiile în stil scandinav sunt simple și discrete. Plantele care adaugă viață și un aspect natural interiorului și sunt foarte populare. Nu trebuie să te limitezi la plante verzi, poți să încerci și flori uscate sau crenguțe.

Un alt element decorativ popular sunt tablourile sau posterele cu motive simple și culori strălucitoare. Aceste decoratiuni trebuie sa fie în armonie cu restul interiorului si să nu suprasolicite spatiul. Imaginile cu temă montană pot arăta și ele minunat.

Stilul Scandi: sfaturi practice

Înainte de a începe să cumperi mobilier și decorațiuni pentru noua ta cameră de zi în stil scandinav, ține cont de următoarele sfaturi:

  •      Calitate înainte de toate: scandinavii pun mare accent pe calitatea și durabilitatea produselor. Când cumperi mobilier, încearcă să alegi piese care să reziste mult timp și să nu fie doar o tendință pe termen scurt.
  •      Natural: Evita materialele sintetice si alege pe cele naturale precum lemnul, bumbacul, pielea sau lâna.
  •      Lumina: Alege mobilier și decorațiuni în culori deschise care reflectă lumina și oferă spațiului un aspect proaspăt și aerisit.
  •      Funcționalitate: Fiecare piesă de mobilier ar trebui să aibă un scop. Dacă nu ai nevoie de el cu adevărat nu ocupa spațiu inutil.

Stilul scandinav: sfaturi finale

Cheia unui stil scandinav de succes este echilibrul. Dacă te-ai hotărât să îți amenajezi camera de zi în stil scandinav, ține minte 3 cuvinte: simplitatea, functionalitatea si elementele naturale. Stilul Scandi se referă la minimalism și calm, așa că evită supraaglomerarea spațiului cu mobilier sau decorațiuni.

Combină culorile luminoase și naturale pentru a face camera să arate proaspătă și plăcută. Folosește materiale naturale pentru mobilier și decorațiuni. Și nu uita de iluminat, care ar trebui să creeze o atmosferă caldă și confortabilă.

Amintește-ți că o sufragerie în stil scandinav nu este doar despre cum arată, ci și despre cum te simți în ea. Ar trebui să fie un loc în care să te simți confortabil și calm. Așadar, nu numai că îți amenajezi sufrageria în stil scandinav, dar creezi și un spațiu pentru relaxare și odihnă.

Așa că alege piese pe care le iubești și care îți aduc bucurie. Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să amenajezi un living care nu este doar frumos, ci și confortabil. La lucru acum!

Comments to: Cum să amenajezi o cameră de zi în stil scandinav

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *